Boyun tutulması ağrısına ne iyi gelir?

İçindekiler:

  1. Boyun tutulması ağrısına ne iyi gelir?
  2. Kas gevşetici boyun fıtığına iyi gelir mi?
  3. Bel fıtığı olan nasıl yapması lazım?
  4. Boyun fıtığı olan insan ne yapmalı?

Boyun tutulması ağrısına ne iyi gelir?

Özel krem ve losyonlar: Boyun tutulmasını çok kısa bir süre içerisinde geçiren özel krem ve losyonlar kullanılabilir. Hafif bası uygulanarak ağrıyan ve tutulan bölgelere masaj yapılabilir. Soğuk kompres: Buz ile hazırlanan soğuk kompresler sadece kas ağrılarına değil boyun tutulmalarına da çok iyi geliyor.

Kas gevşetici boyun fıtığına iyi gelir mi?

Boyun fıtığına evde yapabileceğiniz en önemli şey masajdır. Kas gevşetici kremlerin yardımıyla boynunuza masaj yaptırmanız ağrılarınızın dinmesine yardımcı olacaktır. Ayrıca hafif boyun hareketleri ile de boyunda bulunan kasların güçlendirilmesi sağlanabilir.

Bel fıtığı olan nasıl yapması lazım?

Sandalye veya koltukta otururken dik bir pozisyonda oturmaya gayret edin. Otururken zaman zaman pozisyon değiştirmeniz de iyi olur. Mümkünse saatte bir mola verin ve 5 dakika dolaşın. Yavaş yavaş, kontrollü olarak oturma pozisyonuna geçin.

Boyun fıtığı olan insan ne yapmalı?

Boyun fıtığı tedavisi eğer hastalık hafif şiddette ise istirahat, stresten uzak bir yaşam, ağrı kesici ilaçlar ve fizik tedavi ile yapılır. Ancak boyun ve kol ağrıları ilaç ve fizik tedaviye rağmen geçmiyorsa, hastaların kollarında uyuşukluk, kuvvet azlığı varsa hasta ameliyatla tedavi edilmesi gerekebilir.