Egzama hastalığı nasıl tedavi edilir?

İçindekiler:

  1. Egzama hastalığı nasıl tedavi edilir?
  2. Egzama hastalığı geçici midir?
  3. Çoçuklarda egzama nasıl geçer?
  4. Egzama hastaları nelere dikkat etmeli?
  5. Sulu egzama neden olur?
  6. Elde Sulu egzama neden olur?

Egzama hastalığı nasıl tedavi edilir?

Egzamanın çok ilerlemiş olması durumunda antibiyotik kullanımı gerekebilir. Erken teşhis edilen egzamaya ise genellikle hafif kortizonlu kremler uygulanır. Kırmızı leke şeklinde görülen ve kaşıntı veren egzamalarda ilk tercih kortizon kremleridir.

Egzama hastalığı geçici midir?

Egzama için kesin bir tedavi yoktur. Durumun tedavisi, etkilenen cildi iyileştirmeyi ve semptomların alevlenmesini önlemeyi amaçlar. Doktorlar, bireyin yaşına, semptomlarına ve mevcut sağlık durumuna bağlı olarak bir tedavi planı önerecektir. Bazı insanlar için egzama zamanla geçer.

Çoçuklarda egzama nasıl geçer?

Bilinen egzama tedavisi yoktur. Bununla birlikte, çocuğunuzun doktoru, egzama tedavisinde yaygın olarak kullanılan kortizon ve steroid kremleri veya merhemler olarak da bilinen topikal bir kortikosteroid yazabilir. Bu egzama kremleri genellikle doğrudan etkilenen bölgeye günde iki kez uygulanır.

Egzama hastaları nelere dikkat etmeli?

Egzamanın Tedavisinde Dikkat Edilmesi Gerekenler
  • Egzama geçiren hastaların cildi çok naziktir. ...
  • Kaşınan bölgeyi kaşımaktan kaçınmalı.
  • Egzamalı bölge az yıkanmalıdır.
  • Aşırı sıcak ve soğuktan kaçınılmalıdır.
  • Terleme cildi tahriş edeceğinden terden uzak durulmalı.
  • Yünle direkt olarak temas etmemeliyiz.
Daha fazla öğe...

Sulu egzama neden olur?

Bir kişi bir cilt enfeksiyonu kaparsa ağlayan ıslak gelişebilir, bu da sıvı sızan kabarcıklara veya yaralara neden olur. Bu enfeksiyon, cilt hasar gördüğünde, örneğin bir kişi etkilenen bir bölgeyi kaşıdığında, bakteri, virüs veya mantar gibi mikroorganizmaların vücuda girmesine izin verdiğinde ortaya çıkar.

Elde Sulu egzama neden olur?

Toz, deterjanlar, temizlik maddeleri, havadaki spreyler gibi tahriş edici maddelerle temas etmek ve hatta sadece sık sık el yıkama, tahriş edici el egzamasına (ellerin tahriş edici kontakt dermatiti) neden olabilir.