Mevlid Kandili hangi gün oruç tutulur?

İçindekiler:

  1. Mevlid Kandili hangi gün oruç tutulur?
  2. Mevlid Kandili nasıl ibadet yapılır?
  3. Mevlid kandili için nasıl niyet edilir?
  4. Kandillerde niyet nasıl edilir?
  5. Kandil gecesi namaz kılarken nasıl niyet edilir?
  6. 100 rekat namazda Subhaneke okunur mu?
  7. Kandil günleri nasıl namaz kılınır?
  8. Kandil geceleri ne namazı kılınır?
  9. 100 rekat namaz hangi kandilde kılınır?
  10. Regaip Kandili'nde kaç rekat namaz kılınıyor?

Mevlid Kandili hangi gün oruç tutulur?

Peygamber Efendimiz (s.a.s)'in Pazartesi ve Perşembe oruçlarını tutmaları tavsiye ettiği rivayet edilirken diğer yandan da Peygamber Efendimiz (s.a.s) İslamiyet'i tebliğ etmek üzere dünyaya tefriş ettiği gece bayram günü gibi beklendiğinden Mevlid Kandilinde oruç tutmak yerine ikramların yapılarak çoluk çoğu ...

Mevlid Kandili nasıl ibadet yapılır?

Kılınacak olan farz namazların yanı sıra kandil gecelerinde bol bol nafile namaz kılınmalı, kaza edilecek namazlar varsa bu özel gecede yerine getirilmeli. Kuran-ı Kerim'den sureler okunmalı, Tesbih namazı gece uyuyup uyandıktan sonra Teyeccüd namazı kılınmalıdır.

Mevlid kandili için nasıl niyet edilir?

Diğer ibadetlerde olduğu gibi oruç ibadetinde de niyet şarttır. Mevlit Kandilinde "Allahım Niyet ettim Rıza-i şerifin için Rebiulevvel ayının yarınına oruc tutmaya" Eğer Ramazandan kazaları varsa şayet "Niyet ettim Allah rızası için tutamadığım Ramazan orucunun kazasını Rebiulevvel ayında tutmaya" diye niyet edilir..

Kandillerde niyet nasıl edilir?

Kalben niyet etmek yeterli ise de niyeti dil ile ifade etmek menduptur. Oruç için sahura kalkılması da niyet sayılır.

Kandil gecesi namaz kılarken nasıl niyet edilir?

"Niyet ettim Allah rızası için Nafile Namaz kılmaya" denilerek niyet edilir. "Allahu Ekber" denilerek tekbir getirilir. Sübhaneke okunur. Euzü besmele çekilir.

100 rekat namazda Subhaneke okunur mu?

2 REKAT NAFİLE NAMAZIN KILINIŞI Namazın her rekatında Fatiha ve Kuran-ı Kerim'den bir sure okunarak kılınır. Her 2 rekatta bir selam verildikten sonra 100 kere 'Sübhanallahi ve`l hamdü lillahi ve lâ ilâhe illallahü vallahü ekber' denilir.

Kandil günleri nasıl namaz kılınır?

Regaip Kandilinin gündüzünde oruç tutup, akşam iftardan sonra akşam namazını eda edip, sonra 2 rekatta bir selam vermek üzere 12 rekat nafile namaz kılınır. İki rekatta bir selam vererek kılınan bu namazda, Fatiha'dan sonra her rekatta 3 kez Kadir Suresi (İnna enzelnahü) ile 12 ihlası şerif okunur.

Kandil geceleri ne namazı kılınır?

"Berât gecesinde yatsıdan sonra ikide bir selâm vermek üzere yüz rekât namaz kılınır. Her rekâtta Fâtiha'dan sonra on kere İhlâs-ı şerîf okunur.

100 rekat namaz hangi kandilde kılınır?

Mübarek üç ayların ikincisi Şaban ayının ilk kandili Berat Kandilidir. Berat Kandili'nde gece namazı kılmak çok sevaptır. Berat Gecesi kılınacak olan namazlardan birisi de 100 rekatlık namazdır.

Regaip Kandili'nde kaç rekat namaz kılınıyor?

Regaip Kandili gecesinde tespih ve hacet namazı kılabileceğiniz gibi kaza namazı da kılabilirsiniz. Regaip namazı akşamla yatsı arasında kılınır. Yani saat 20.