Çilek fidesi kaç günde bir sulanır?

İçindekiler:

  1. Çilek fidesi kaç günde bir sulanır?
  2. Çilek fidesi güneşi sever mi?
  3. Çilek nasıl yetiştirilir kısaca?
  4. Çilek ne kadar zamanda yetişir?
  5. Çilek ne zaman oluyor?

Çilek fidesi kaç günde bir sulanır?

Peki çilek kaç günde bir sulanır? Çileklerinizi bahar aylarında 7-10 gün, yaz aylarında ise 4-5 gün aralıkla sulamalı veya damla sulamada, yağışlı günler hariç devamlı damlama sağlamalısınız.

Çilek fidesi güneşi sever mi?

Bu nedenle drenaj deliği olan saksılar tercih etmeniz de önemli. Çünkü bu deliklerden fazla su akarak köklerin çürümesini engelleyecektir. Güneşlenme süresine gelirsek, çilek güneşi seven bir bitki. Bu nedenle günde ortalama 6 saat kadar güneş ışığı almasını sağlamalısınız.

Çilek nasıl yetiştirilir kısaca?

Çilek köklerinin bakımında önemli olan bitkinin kökünün yumuşak bir toprakta olması ve ideal sulama yöntemiyle en uygun güneşlenebilecek yerlerin seçimi yapılmalıdır. Çilek uygun ortam ve sıcaklık sağlandığında verimi arttırılabilen bir bitkidir. Çilek tohumundan ekimi de yapılabilmektedir.

Çilek ne kadar zamanda yetişir?

Çilek kaç günde çimlenir? Çilek tohumlarının tahmini çimlenme süresi 20-25 gün arasında değişiyor.

Çilek ne zaman oluyor?

Akdeniz koşullarında Ağustos dikimlerinde Mart-Nisan'da hasat yapılır. Genelde tek yıllık yapılır, soğuk bölgelerde 2-3 yıl verim alınabilir, buralarda dikim Haziran-Temmuz'a kayar. Dikimden hemen sonra çıkan çiçekler koparılır. 2- Sonbahar- Kış dikimleri: Genellikle taze kol fideleri kullanılır.