Güneş gözlüğü nasıl seçilir?

İçindekiler:

  1. Güneş gözlüğü nasıl seçilir?
  2. Gözlük nasıl olmalı?
  3. Oval yüz şekline hangi saç modeli yakışır?
  4. Kare yüze hangi gözlük yakışır?
  5. Güneş gözlüğü ekartman kaç olmalı?
  6. Numaralı gözlük kaşı kapatmalı mı?
  7. Oval yüze nasıl saç gider?
  8. Oval yüze kisa saç yakisir mi?
  9. Elmas yüze hangi gözlük?

Güneş gözlüğü nasıl seçilir?

Güneş gözlüğü tercihinde yüzünüze göre seçim yaparken, gözlüğün suratınıza büyük ya da küçük kalmamasına özen göstermelisiniz. Yani yüz hatlarınıza rahatça oturan bir gözlük olmalıdır. Güneş gözlüğünün burnunuza oturuş şekli, yanaklarınıza değmemesi, kaş hizanızda olması dikkat edebileceğiniz özelliklerdendir.

Gözlük nasıl olmalı?

Gözlüğün biçimi, daima yüzdeki olabilecek kusurları daha da belirgin hale getirmeyecek nitelikte olmalıdır. Şişman gergin bir yüzü daha şişman, dört köşe bir yüzü daha köşeli, dar ve ince bir yüzü daha ince, kasların kusurlarını belirginleştirecek şekilde düşük ve yüksek duruşlu çerçeveler seçilmemelidir.

Oval yüz şekline hangi saç modeli yakışır?

3. Katlı Saç Kesimi En bilinen ve tercih edilen saç kesimlerinden olan katlı saç kesimi, oval yüz şekli için harika bir tercih. Bu sayede cansız ve hacimsiz görünen saçlarınızı daha dolgun bir görünüme kavuşturabilir, saç uçlarınızdaki kırıklardan saçlarınızın boyunu değiştirmeden kurtulabilirsiniz.

Kare yüze hangi gözlük yakışır?

Kare yüzler Çene, çene kemiği ve alın belirgindir ve kişinin genellikle elmacık kemikleri yüksektir. Hangi gözlükler kare bir yüz şekline yakışır? Burada belirgin olmayan faset gözlükler, düz konturlu hafif yuvarlak çerçeveler veya yuvarlak ve kavisli gözlükler gibi yüzünüzü uzatan çerçeveleri tercih etmelisiniz.

Güneş gözlüğü ekartman kaç olmalı?

Gözlük camının ekartman değeri birinci değer olarak 50 mm kabul edilmektedir. Kişiye özel göz ölçüsü alınarak ekartman değeri ölçüsü büyütülebilmektedir. İki cam arasındaki köprü değeri ise 20 mm ölçüsü birinci değeri belirlemek için kullanılmaktadır.

Numaralı gözlük kaşı kapatmalı mı?

Gözlük takınca kaşlar görünmeli mi sorusunun cevabını ise moda ve optik uzmanları şu şekilde veriyor: Hayır! ... Takılan gözlükler, kaşları kapatmamalı fakat göz üzerinde de küçük durarak kaşları tamamen ortaya çıkarmamalı.

Oval yüze nasıl saç gider?

Bunun nedeni, oval yüz şeklinin her bölümünün orantılı olmasıdır; kaş genişliğinin, elmacık kemiklerinin ve çenenin genişliği neredeyse eşittir. Sonuç olarak, oval bir yüze sahipsen, hemen hemen herhangi bir saç stilini kullanabilirsin. Yüzün yuvarlaksa, muhtemelen geniş görünecektir.

Oval yüze kisa saç yakisir mi?

Oval yüz hatları olan kadınların en çok merak ettiği sorulardan biri ”yuvarlak yüze kısa saç yakışır mı?” oluyor. Evet, yakışır! ... Daha kadınsı bir görünüm için uzun ve bukleli saçları tercih edebilirsiniz. Uzun saçlar, yuvarlak yüzünüzün daha uzun görünmesi sağlar.

Elmas yüze hangi gözlük?

Elmas tipinde bir yüze sahipseniz gözlük modeli alnınızı ve çenenizi geniş, şakaklarınızı dar göstermelidir. Üst kısmı ağır ve köşeleri vurgulanan gözlükler elmas tipi yüzler için en gözde modellerdir. Düşük saplı modelleri ve desenli gözlüklerden ise kaçınmanızda fayda var.