Gazipaşa Neyi Meşhur?

İçindekiler:

  1. Gazipaşa Neyi Meşhur?
  2. Gazipaşa'da nerede denize girilir?
  3. Gazipaşa nasil bir yer?
  4. Gazipasada ne yenir?
  5. Gazipaşa Alanya arası kaç kilometre?
  6. Kral koyuna nasıl gidilir?
  7. Antalya Gazipaşa denizi nasıl?
  8. Gazipaşa Deniz nasıl?
  9. Gazipaşa aytap nerede?
  10. Alanyaya hangi yoldan gidilir?
  11. Gazipaşa Antalya arası kaç saat otobüsle?
  12. Gazipaşa delik Deniz Kral Koyu nerede?
  13. Kral köyü nerede?
  14. Aytap antik kent nerede?
  15. Aytap nerede?
  16. Ankara Alanya hangi yoldan gidilir?
  17. Gazipaşadan Alanyaya nasıl gidilir?
  18. Gazipaşa Adana arası kaç saat otobüsle?
  19. Antalyadan Gazipaşa nasıl gidilir?
  20. Gazipaşa delik Deniz Alanya arası kaç km?

Gazipaşa Neyi Meşhur?

Gazipaşa'da Gezilecek En İyi 5 Yer;
  1. Selinus Antik Kent. Selinus Antik Kenti Antalya Mersin karayolu üstünde yer alan Gazipaşa döner kavşakdan yaklaşık 3,5 km uzaklıkta kıyı kesiminde yer almaktadır. ...
  2. Koru Plajı Doğal Havuzlar. ...
  3. Antiocheia Ad Cragum Antik Kenti. ...
  4. İotape Antik Kenti. ...
  5. Delik Deniz ve Kral Koyu.

Gazipaşa'da nerede denize girilir?

Gazipaşa'nın En Ünlü ve Popüler Plajları Listesi
  • Koru Plajı İlçe merkezinin güneybatısında yer alan Koru Plajı, bölgenin en ünlü sahillerindendir. ...
  • Aysultan Kadınlar Plajı ...
  • Selinus Plajı ...
  • Kızılin Plajı ...
  • Muzdenizi Plajı ...
  • Bıdı Bıdı Beach.

Gazipaşa nasil bir yer?

Özellikle Alanya'ya olan yakınlığından ve ilçede bulunan Gazipaşa-Alanya Havalimanından dolayı da işlek bir belde. ... Antalya'ya 175 km, Alanya'ya 45 km, Anamur'a ise 75 km mesafedeki Gazipaşa deniz kıyısındaki konumu ile ulaşımı da kolay olan bir ilçedir.

Gazipasada ne yenir?

Neredeyse yılın her dönemi taze sebze üretimi yapılan bölgede genellikle aperatif yemek çeşitleri tercih edilmektedir. Gazipaşa'nın meşhur yemekleri arasında göleviz, bişme, yahni ve ülübü piyazı yer alırken, bölgedeki birçok restoran ve lokantada bu çeşitlerin tadına bakabilirsiniz.

Gazipaşa Alanya arası kaç kilometre?

Antalya'nın Gazipaşa ilçesine açılan Alanya- Gazipaşa Havaalanı, Alanya'ya sadece 45 km mesafede bulunmaktadır. Antalya Alanya Arası Kaç Km? Antalya ile Alanya arası karadan 435 km sürmektedir. Bu zaman dilimi kara taşıtları ile 2 ile 2 buçuk saat arası sürmektedir.

Kral koyuna nasıl gidilir?

Delik Deniz ve Kral Koyuna gitmek için, Gazipaşa Anamur Karayolu üstünde Güneyköy'e girmeden önce yer alan göbekten “Antiochia Ad Cragum” tabelasından sağa sapmak gerekiyor. Buradan 3 km lik asfalt yolla kale mevkine kadar sahile gitmek gerekiyor.

Antalya Gazipaşa denizi nasıl?

Denizi oldukça dalgalı ve aniden derinleşen bir yapıya sahiptir. Plaj zemini ise kayalık, ince kum ve çakıl taşlardan oluşmaktadır. Etrafı tamamen dik yamaçlarla çevrilidir. Plaja Alanya ve Gazipaşa'dan giden ücretsiz servisler ile ulaşım sağlanabilir. 7 yaş ve üzeri erkek çocuklar kabul edilmemektedir.

Gazipaşa Deniz nasıl?

Denizi oldukça dalgalı ve aniden derinleşen bir yapıya sahiptir. Plaj zemini ise kayalık, ince kum ve çakıl taşlardan oluşmaktadır. Etrafı tamamen dik yamaçlarla çevrilidir. Plaja Alanya ve Gazipaşa'dan giden ücretsiz servisler ile ulaşım sağlanabilir. 7 yaş ve üzeri erkek çocuklar kabul edilmemektedir.

Gazipaşa aytap nerede?

Alanya'nın 34 kilometre doğusunda eski Gazipaşa yolu üzerinde Gazipaşa'ya ise 10 kilometre uzaklıkta bir koyda bulunan Antik kenttir. Adı M.S. 38-72 yılları arasında yaşamış Kommagene Kralı IV. Antiochus'un karısı Iotape'den gelmektedir. Antik kentte en belirgin kalıntı Hamam ve kentin tapınak duvarlarıdır.

Alanyaya hangi yoldan gidilir?

Karadan Ulaşım Antalya'nın doğu çıkışından duble karayolunu kullanarak Alanya'ya ulaşmak mümkündür. Doğu'dan ise Mersin üzerinden Anamur-Alanya karayolu kullanılabilir.

Gazipaşa Antalya arası kaç saat otobüsle?

Gazipaşa - Antalya arası otobüs yolculuğu ortalama olarak 4 saat 16 dakika sürmektedir. Gazipaşa - Antalya arası sefer düzenleyen otobüs firmaları: Güney Akdeniz Seyahat, Özkaymak, Ede Turizm, Isparta Petrol Turizm firmalarıdır.

Gazipaşa delik Deniz Kral Koyu nerede?

Delik Deniz Kral Koyu Nerede? Nasıl Ulaşılır? Alanya merkeze yaklaşık 65 kilometre mesafede, Gazipaşa'ya ise 25 kilometre mesafede bulunan Delik Deniz Kral Koyu muhteşem denizi ve doğası ile büyülüyor adeta.

Kral köyü nerede?

Delik Deniz ve Kral Koyu, Antalya'nın en güzel koyları arasında yer almaktadır. Koy Gazipaşa'ya 23 km, Alanya'ya 67 km uzaklıkta yer alır.

Aytap antik kent nerede?

Antalya ilinin Alanya ilçesinde bulunan bu Antik Kent, yöre halkı tarafından Aytap olarak bilinmektedir. Antik Kent Adını, M.S. 38-72 yılları arasında yaşamış Kommagene Kralı IV. Antiochus'un karısı Iotape'den almıştır. Antik Kentin Kalıntıları Roma ve Bizans Dönemi özellikleri taşımaktadır.

Aytap nerede?

Antalya il sınırları Alanya ilçesi yakınlarındaki antik kent. Bölge halkı arasında Aytap olarak bilinmektedir. İotape, Alanya'nın 33 kilometre doğusunda, Gazipaşa yolu üzerinde Akdeniz kıyısındadır.

Ankara Alanya hangi yoldan gidilir?

Ankara'dan özel aracınız ile Alanya seyahati yapmak isterseniz, yola Gölbaşı güzergahından çıkmanız gerekmektedir. Daha sonra sırasıyla, Kulu, Konya, Seydişehir ve Alanya tabelalarını takip ederek ulaşabileceğiniz ilçeye seyahatiniz yaklaşık 526 kilometre sürecektir.

Gazipaşadan Alanyaya nasıl gidilir?

Alanya Gazipaşa Havaalanı ile şehir merkezi arası ulaşımınızı HAVAŞ otobüsleri ile sağlayabilirsiniz. HAVAŞ'ın havalimanından Alanya şehir merkezine düzenli servis otobüsleri bulunmaktadır. Alanya'dan günde birkaç kez belirli saatlerde ve Gazipaşa Havalimanı'ndan iç hat uçuşlarından 25 dakika sonra hareket etmektedir.

Gazipaşa Adana arası kaç saat otobüsle?

Gazipaşa - Adana arası otobüs yolculuğu ne kadar sürmektedir? Gazipaşa - Adana arası otobüs yolculuğu ortalama olarak 7 saat 9 dakika sürmektedir.

Antalyadan Gazipaşa nasıl gidilir?

Antalya İl Merkezinden Gazipaşa'ya Ulaşım Antalya il merkezinden yarım saatte bir Gazipaşa'ya giden otobüs seferleri düzenlenir. Yolculuk süresi ortalama 3 saat olup bilet fiyatları ortalama 30 - 40 TL'den arasındadır.

Gazipaşa delik Deniz Alanya arası kaç km?

Akdeniz Bölgesi'nde yer alan Delik Deniz Kral Koyu muhteşem bir manzaraya ev sahipliği yapan tabiat harikası bir koy olup, Gazipaşa'ya yaklaşık 23 km, Alanya'ya ise 67 km uzaklıktadır. Delik Deniz Güneyköy'ün Nohut Yeri mevkiinde yer alan kalenin sol tarafında yer alır.