Otonomi ne demek tıp?

İçindekiler:

  1. Otonomi ne demek tıp?
  2. Psikolojide otonomi ne demek?
  3. Eğitimde otonomi nedir?
  4. Otonomi açılımı nedir?
  5. Otonomi nedir fizyoloji?
  6. Sorumlu otonomi nedir?
  7. Otonom yönetim ne demek?
  8. Parasempatik uyarı ile ne gerçekleşir?
  9. Durağanlık ne demek edebiyat?
  10. Duraganlik ne demektir?

Otonomi ne demek tıp?

Hasta eksenli uygulamada hasta özerkliği ve hasta güvenliği çok önemli kavramlardır. ... Otonomi, muhtariyet ya da özerklik; herhangi bir dış baskı olmadan yani; özgür bir şekilde, düşünebilme, değerlendirme, karar verebilme ve kararın uygulanmasını içinde taşır.

Psikolojide otonomi ne demek?

Özerklik ya da otonomi, başka bir kişi ya da durumdan bağımsız karar verme, kendi kendini yönetebilme yetisi. ... Gelişim psikolojisinde ve ahlaki, politik ve biyoetik felsefede özerklik bilinçli, zorlanmamış karar verme kapasitesidir.

Eğitimde otonomi nedir?

1. Özerk. Ayrı bir yasaya bağlı olarak kendi kendini yönetme yetkisi olan (kuruluş, devlet vb.), muhtar, otonom. 2. Yönetim bakımından kimi koşullar altında bağımsız hareket eden (eğitim kurumu).

Otonomi açılımı nedir?

Kelime anlamı olarak özerklik anlamına gelen otonomi bir kişi veya durumdan bağımsız karar verme yetisi olarak kullanılmaktadır.

Otonomi nedir fizyoloji?

Otonom veya başka bir deyişle vejetatif sinir sistemi, sinir sisteminin istemimizle etkileyemiyeceğimiz tüm organ fonksiyonlarını yönlendiren kısmıdır. Otonom sinir sistemi [otonom sinir sistemi‎] vücudun hayati öneme sahip temel fonksiyonlarının hepsini kontrol eder.

Sorumlu otonomi nedir?

Bu bağlamda sorumlu otonomi, çalışanların çalışma sürecinde geniş hareket imkânına sahip olduklarını ve işçilerin sorumluluk almaları nedeniyle işletmeye olan bağlılıkları artar. Bu bağlılık ise çalışanın işletmenin ideallerine bağlanmasını gerektirir. Böylece çalışanlar daha az denetlenir, fakat sorumlulukları artar.

Otonom yönetim ne demek?

Otonom Yönetim, operatörlerin başkalarına (Bakım ve Kalite) çok fazla ihtiyaç duymadan kendi kendilerine yeterli hale gelmeleri ve makinelerini iyi tanıyıp yönetmeleridir.

Parasempatik uyarı ile ne gerçekleşir?

Parasempatik sistem, vücut dinlenirken; özellikle cinsel uyarılma, tükürük salgılama, gözyaşı salgılama, idrara çıkma, sindirim ve dışkılama dahil olmak üzere yemekten sonra meydana gelen "dinlen ve sindir" veya "beslen ve üre" faaliyetlerinin uyarılmasından sorumludur.

Durağanlık ne demek edebiyat?

Genel bir tanımlama ile, sabit ortalama, sabit varyans ve seriye ait iki değer arasındaki farkın zamana değil, yalnızca iki zaman değeri arasındaki farka bağlı olması şeklinde ifade edilir. Bir oluşum sürecinin aldığı geçici ya da sürekli denge durumu.

Duraganlik ne demektir?

Durağanlık nedir TDK? durağanlık, -ğı a. Durağan olma durumu. Bir oluşum sürecinin aldığı geçici ya da sürekli denge durumu.