Borcu yoktur belgesi nereden alınır?

İçindekiler:

  1. Borcu yoktur belgesi nereden alınır?
  2. E-devlet vergi borcu yoktur yazısı nasıl alınır?
  3. Tapuda borcu yoktur belgesi nasıl alınır?
  4. Veraset ve intikal vergisi nereden alınır?
  5. Icra dairesinden borcu yoktur yazısı nasıl alınır?
  6. Vergi borcu yoktur yazısı kaç liraya kadar istenir?
  7. E-borcu yoktur belgesi nedir?
  8. E-borcu yoktur aktivasyonu nasıl yapılır?
  9. Üzerinde borcu olan tapu devri yapabilir mı?
  10. Veraset intikal vergisi için neler gerekli?
  11. Veraset intikal vergisi kimlerden alınır?
  12. Icra ibraname nedir?
  13. Aracın temiz kağıdı nereden alınır?
  14. Borcu yoktur belgesi aranacak herhangi bir tutar sınırı var mıdır?
  15. Vergi borcu yoktur yazısı ne kadar geçerli?
  16. Vergi borcu yoktur yazısı neden istenir?
  17. SGK borcu Yoktur Yazısı ne kadar geçerlidir?
  18. E borcu yoktur belgesi nedir?
  19. Vergi borcu olan kişi satış yapabilir mi?
  20. Tapuda borç çıkar mı?

Borcu yoktur belgesi nereden alınır?

Borcu Yoktur ve Mükellefiyet Yazıları Gelir İdaresi Başkanlığı İnternet Sitesinden alınabilecek.

E-devlet vergi borcu yoktur yazısı nasıl alınır?

İnternet vergi dairesi şifresi olmayan kişiler, kullanıcı girişi bağlantısının yanında yer alan e-Devlet yöntemi ile giriş bağlantısına tıklayarak e-Devlet şifresi ile giriş yapabilir. Daha sonra dilekçeler kısmındaki yeni dilekçe butonuna tıklanır. Açılan ekranda, borcu yoktur yazısı alma dilekçesi seçilir.

Tapuda borcu yoktur belgesi nasıl alınır?

Borcu yoktur.” yazısı, gayrimenkulün bulunduğu belediyeden ya da e-devlet uygulamasında Gelir İdaresi Başkanlığı Borcu Yoktur Yazısı Talep Girişi sayfasından alınabilir.

Veraset ve intikal vergisi nereden alınır?

Veraset ve intikal vergisi beyannamesi, vefat etmiş durumda olan kişinin son ikametgâhının bulunduğu yerde olan vergi dairesine verilir. Vefat eden kişinin ikametgâhı yabancı bir memlekette ise; Türkiye'deki son ikametgâhının bulunmakta olduğu yerdeki vergi dairesine verilir.

Icra dairesinden borcu yoktur yazısı nasıl alınır?

İcra dairesinden icra borcu yoktur yazısı alınır mı? İcra takibi açıldığında tebligat sonucu veya haciz sonucu icra dosyası kapatılmak istenebilir. İlgili borç icra kapak hesabı alınarak icra dairesine ödendi ise bu yazı yalnızca icra dairesinden alınabilir ki buna gerek bile yoktur.

Vergi borcu yoktur yazısı kaç liraya kadar istenir?

İkinci olarak, vadesi geçmiş her türlü vergi değil, tutarı 5.000 TL'yi aşan vadesi geçmiş vergi borçları “Vergi Borcu Yokturyazısının alınmasına engel teşkil eder. Üçüncü olarak, her türlü ödemede değil, tutarı 5.000 TL'yi aşan ödemelerde kendisine ödeme yapılacak kişinin vergi borcu sorgulaması yapılır.

E-borcu yoktur belgesi nedir?

e-borcu yoktur uygulaması, 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanununa göre işyeri tescil edilmiş ve bu işyerlerinden dolayı e-bildirge kullanıcı kodu ve şifresi almış olan işverenlere, vergi kimlik numaraları anahtar olarak kullanılmak suretiyle Sigorta İl/Sigorta Müdürlüklerine gidilmesine, müdürlükler arasında yazışma ...

E-borcu yoktur aktivasyonu nasıl yapılır?

Başvuru sırasında "e-borcu yoktur başvuru formları" ve "e-borcu yoktur taahhüt belgesi" dilekçelerini eksiksiz bir şekilde doldurmak gerekiyor. Doldurulan bu dilekçeler SGK'ya teslim edilir. Bu sayede "SGK borcu yoktur." işlemi için aktivasyonu tamamlamış olursunuz.

Üzerinde borcu olan tapu devri yapabilir mı?

Emlak Vergisi Borcu Bulunan Bina ve Arazinin Devir ve Ferağı Yapılamayacak. ... Yapılan bu düzenlemeye göre; miras, mahkeme kararı, cebrî icra, kamulaştırma hâlleri ile özel kanunlarda öngörülen diğer hâller hariç emlak vergisi borcu bulunan bina ve arazinin devir ve ferağı yapılamayacak.

Veraset intikal vergisi için neler gerekli?

Veraset İşlemleri İçin Gerekli Belgeler yada Evraklar:
  • Tapu Fotokopisi,
  • Veraset İlamı (mahkeme kararı) - Noterden alınır!
  • Beyan değeri belgesi, (Bağlı bulunan belediyeden 2 beyan belgesi istenir.Birisi tapu dairesi için beyan değeri diğeri veraset için ölümün gerçekleştiği yıla ait beyan değeri belgesi)
Daha fazla öğe...

Veraset intikal vergisi kimlerden alınır?

Veraset ve İntikal Vergisi Yasası gereğince bu vergi miras kalan taşınmaz mallar için mirasçılar tarafından ödeniyor. Vergi için beyan verilmezse ceza kesiliyor.

Icra ibraname nedir?

-Yargıtay 13.HD yerleşik kararlarına göre ibra, alacaklının alacak hakkından vazgeçmesini ve bu suretle borçlunun borçtan kurtulmasını sağlayan akittir. -Yargıtay 21.HD yerleşik kararlarına göre, alacaklının alacak hakkından vazgeçmesini ve bu suretle borçlunun borçtan kurtulmasını kapsayan akde ibra denir.

Aracın temiz kağıdı nereden alınır?

Vatandaşların “Temiz Kağıdı” olarak nitelediği taşıtın satış veya devrine ait ilişik kesme belgesi ise yine hiç beklenilmeden, aracın kayıtlı olduğu e-VDO'lu vergi dairesinden temin edilebilecek.

Borcu yoktur belgesi aranacak herhangi bir tutar sınırı var mıdır?

Böylece hak edişlerin ödenebilmesinde daha önce 2 bin lira üzeri için "Borcu yoktur" belgesi aranırken, bundan sonra 5 bin lira üzeri ödemelerde bu zorunluluk aranacak ve 5 bin liranın altındaki tutarlar borç olarak değerlendirilmeyecek.

Vergi borcu yoktur yazısı ne kadar geçerli?

Bu açıdan vergi borcu yoktur yazısı, resmi işlemlerde vergi borcunun herhangi bir engel teşkil etmediğini kanıtlayan ve işlemlere hız kazandıran bir belgedir. Alınan vergi borcu yoktur yazısı, düzenleme tarihinden itibaren 15 gün süre ile geçerli olmaktadır.

Vergi borcu yoktur yazısı neden istenir?

Bu belge sayesinde vergi mükellefi olan kişi, hangi vergi dairesine ne kadar borcu olduğunu öğrenebilme imkanına haiz olmaktadır. Vergi borcu yoktur yazısı kısaca vergi mükellefi olan kişilerin resmi işlemlerinde istenen, vergi borcunun olmadığını gösteren ve işleme devam edebilmek için gereken bir belgedir.

SGK borcu Yoktur Yazısı ne kadar geçerlidir?

Bahse konu belgelerden vergi borcu yoktur nitelikli olanın geçerlilik süresi 15 gün, SGK borcu yoktur nitelikli olanın geçerlilik süresi ise alınmış olduğu ayın sonuna kadardır.

E borcu yoktur belgesi nedir?

e-borcu yoktur uygulaması, 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanununa göre işyeri tescil edilmiş ve bu işyerlerinden dolayı e-bildirge kullanıcı kodu ve şifresi almış olan işverenlere, vergi kimlik numaraları anahtar olarak kullanılmak suretiyle Sigorta İl/Sigorta Müdürlüklerine gidilmesine, müdürlükler arasında yazışma ...

Vergi borcu olan kişi satış yapabilir mi?

Gayrimenkul satış sürecinde tüm vergi ve borçların satıcı (eski malik) tarafından ödenmesi gerekiyor. Gayrimenkulün üzerindeki ipotek, haciz ve vergi borcu satıcıya ait borçlar olarak karşımıza çıkıyor. Bunların dışında vergi borcunda durum farklı olup, vergi borcu ödenmeden gayrimenkul alım satımı yapılamıyor.

Tapuda borç çıkar mı?

Tapu üzerindeki borç ve ipotek bilgisini üçüncü şahısların öğrenmesi mümkün değildir. Bu nedenle satın alım söz konusu ise mülkün sahibinden ilgili mülk hakkında “borcu yoktur” ifadesi bulunan belgelerin talep edilmesi gerekmektedir.