Bir bölme işlemi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Bir bölme işlemi nasıl yapılır?
  2. Küçük bir sayı büyük sayıya nasıl bölünür?
  3. Ondalık sayılarda bölme işlemi nasıl yapılır?
  4. Bölme işleminde bölünen ve bölen ile yapılan işlemin sonucu nedir?
  5. Bölüneni bulmak için ne yapmak gerekir?
  6. Bölme işleminde terimlerin adı nedir?
  7. Bölme işlemi nasıl kontrol edilir?
  8. 825 13 nasıl bölünür?

Bir bölme işlemi nasıl yapılır?

Bölme işlemini kolay ve anlayarak yapabilmek için hangi taraftaki rakamın bölünen hangi taraftaki rakamın bölen olduğunu bilmek önemlidir. deftere bölme işaretini yazın. Bölme işaretinin sol dış tarafına bölüneni ve sağ dış tarafına böleni yaz. Bölüm yani cevap, bölenin altında olacak.

Küçük bir sayı büyük sayıya nasıl bölünür?

Küçük sayılar büyük sayılara nasıl bölünür ? Cevap : Küçük sayıları büyük sayılara bölerken önce bölüm kısmına 0 yazarız. Sonra 0'ın yanına virgül (,) atarız.

Ondalık sayılarda bölme işlemi nasıl yapılır?

Ondalık gösterimlerle bölme işlemi yaparken öncelikle bu sayıları kesre dönüştürünüz. Daha sonra birinci sayı aynen kalır ve ikinci sayı ters çevrilerek çarpılır. İşte bu kadar kolay bir işlemin ardından ondalık gösterimlerde bölmeyi rahatlıkla yapabiliriz.

Bölme işleminde bölünen ve bölen ile yapılan işlemin sonucu nedir?

Bölme işlemi sırasından bölünen sayının bölen sayıya bölünmesi halinde, bölüm ve kalan kısımları bulunmuş olur. Yani; Bölünen= Bölen x Bölüm + Kalan olarak ifade edilmektedir.

Bölüneni bulmak için ne yapmak gerekir?

Kalan, sıfırdan farklı bir sayı olduğundaysa, böleni belirlemek için önce bölünen sayıdan kalanı çıkarırız. Ardından, elde ettiğimiz sayıyı bölümdeki sayıya kalansız bölebiliriz. Bölüneni bulmak içinse bölme işleminin sağlamasından yararlanırız. Yani, bölenle bölümü çarpıp, elde ettiğimiz bu sayıya kalanı ekleriz.

Bölme işleminde terimlerin adı nedir?

Bölünen: Bir bölme işleminde eşit bölümlere ayrılması gereken miktar veya sayı. Bölen: Bölünen sayının kaç eş parçaya ayrılacağını gösteren sayı. Bölüm: Bölme işlemi sonunda elde edilen sayı. Kalan: Bölme işlemi sonunda paylaştırılamayan sayı.

Bölme işlemi nasıl kontrol edilir?

Matematik - Canlandırma Bölünen sayı, bölen ile bölümün çarpımıyla kalanın toplamına eşittir. Bu işlemlere bölme işleminin sağlaması denir. Kalansız bölme işleminde bölüneni bulmak için bölenle bölüm çarpılır. Bu canlandırmada, bölme işleminin sağlaması anlatılmaktadır.

825 13 nasıl bölünür?

  1. Cevap: Aşağıdaki ekte verilmiştir.
  2. Adım adım açıklama: Bölme işleminin nasıl yapıldığını hatırlayarak başlayalım.
  3. Bölünen=(Bölen×Bölüm)+ Kalan.
  4. a) 825÷13 işleminde 825 bölünen, 13 bölendir.
  5. Böylece bölüm 63, Kalan 6 olur.
  6. b) 946÷14 Bölünen 946, Bölen 14, Bölüm 67, Kalan 8.