Portal Türkçesi nedir?

İçindekiler:

  1. Portal Türkçesi nedir?
  2. Tıp dilinde portal nedir?
  3. Portal cihaz ne demek?
  4. Portal ne demek tarih?
  5. Portal ingilizcede nasıl yazılır?
  6. Portal sistem ne demek?
  7. Portal nedir ne ise yarar?
  8. Latince portal ne demek?
  9. Portal ve uygulamalar nedir?
  10. Portal fb com nedir?
  11. Portal sanat nedir?
  12. Portal ne demek tiyatro?
  13. Portal Kullanım nedir?
  14. Portal nedir ne işe yarar?
  15. Portal ven nasıl oluşur?
  16. Karaciğerde portal ven nedir?
  17. Portal oyunu kaç gb?
  18. Portal ne demek din?
  19. Porta hangi dil?
  20. Portal ne iş yapar?

Portal Türkçesi nedir?

Portal kelimesinin Türk dil kurumundaki tanımı basittir. Kapı ve ana kapı anlamında portal kelimesi tanımlanmıştır.

Tıp dilinde portal nedir?

Tıp dilindeki portal karaciğerdeki bağırsaklardan karaciğere kanı nakleden büyük damara ait kapı anlamındadır. Her iki anlamı da kapı olarak kullanılır.

Portal cihaz ne demek?

Portal TV web kamerasına benzeyen bir cihaz veya PC'nizin üstüne ekleyebileceğiniz başka bir akıllı kamera cihazı olarak öne çıkıyor. Portal TV, TV'nizi dev bir görüntülü görüşme ekranına dönüştürmek için akıllı teknolojinin yanı sıra akıllı bir uzaktan kumanda ile birlikte sunuluyor.

Portal ne demek tarih?

Tarih, araştırma alanı olarak, insan kayıtlarına, yazılı ya da sözlü kaynaklara dayanır. Tarihi bilgi, geçmişteki olaylara ilişkin bilinenlerin, tarihe ilişkin güncel düşünce çerçevesiyle yorumlanmasıyla oluşur.

Portal ingilizcede nasıl yazılır?

"portal" teriminin Türkçe İngilizce Sözlükte anlamları : 19 sonuç
KategoriTürkçe
General
1Genelkapı
2Geneltaçkapı
3Genelana kapı
29 satır daha

Portal sistem ne demek?

Biyolojik Olarak Portal Sistem; kapiller (kılcal) damarlarda başlayıp yine (kapiller) kılcal damarda biten sistemdir. Gastrointestinal sistem ve dalak kılcallarından gelen kan, portal vene, buradan da tekrar karaciğer kılacallarına (sinüzoit) dökülür. Hepatik arter yoluyla gelen arteriyel kan da sinüzoidlere dökülür.

Portal nedir ne ise yarar?

Portal, diğer internet sitelerine bağlantıların, genellikle alfabetik olarak listelendiği site. Portal sözcüğü İngilizce kökenli olup ana kapı anlamına gelir. Pek çok içeriği bir arada bulunduran internet siteleri için kullanılır.

Latince portal ne demek?

Portal terimi, tıp dilinde kullanılan Latince bir kelimedir. ... Portal teriminin tıbbi anlamı; a. 1. Kapıya ait (karaciğredeki9, barsaklardan karaciğere kanı nakleden büyük damara ait; 2. Girilecek yer, medhal.

Portal ve uygulamalar nedir?

Portal, diğer internet sitelerine bağlantıların, genellikle alfabetik olarak listelendiği site. ... Pek çok içeriği bir arada bulunduran internet siteleri için kullanılır. İnternet ana kapılarında canlı haberler, söyleşi odaları, elektronik posta, alışveriş, çeşitli rehberler gibi birçok bölüm aynı anda yer alabilmektedir.

Portal fb com nedir?

Sosyal ağ Facebook video görüşme cihazı Portal'ı resmen duyurdu. Kullanıcıların Facebook'taki arkadaşları ve aileleriyle görüntülü sohbet yapabilmesini sağlayan video arama aygıtı Facebook Portal, ev kullanımı için görüntülü iletişim cihazı olarak geliştirilmiş.

Portal sanat nedir?

Yaratıcı sanatlar terimi temel amacı ortaya çıkan malzemenin izleyici veya dinleyici tarafından yorumlaması olan disiplinlerin tümünü belirtir. ...

Portal ne demek tiyatro?

Tiyatro Portalı Genel olarak temsil edilen eser anlamında da kullanılır. ... Tiyatro eseri, olayları oluş halinde gösterir. Bu yönüyle konuşma ve eyleme dayanan bir gösteri sanatı olarak da tanımlanabilir.

Portal Kullanım nedir?

Türkçe karşılığı ana kapı olan portal kelimesi, internet siteleri için kullanılıyor. İnternet ana kapıları içeriğinde haberler, söyleşi odaları ve elektronik postalar bulunuyor.

Portal nedir ne işe yarar?

Portal kelimesi daha çok internet üzerinden ele alınır ve günümüzde kullanılır. Özellikle internet kullanıcılarının bağlantı gerçekleştirdikleri vakit, girdikleri web sitesi internette açılan bir kapı olarak öne çıkıyor. Bu da internet dünyasında portal olarak ifade edilir.

Portal ven nasıl oluşur?

Portal Ven; mide, ince bağırsak, kalın bağırsak (kolon), safra kesesi, pankreas ve dalağın venöz kanını karaciğere taşıyan vendir (toplardamar). Superior mezenterik ven ve splenik ven birleşerek portal veni oluşur. Bu birleşmeden hemen önce, inferior mezenterik ven, splenik vene dökülür.

Karaciğerde portal ven nedir?

Portal ven veya hepatik portal ven, karındaki gastrointestinal kanal (sindirim sistemi), pankreas, dalak ve safra kesesinden kanı karaciğere taşıyan damar.

Portal oyunu kaç gb?

Sistem Gereksinimleri Bellek: 2 GB RAM. Ekran Kartı: Video card must be 128 MB or more and with support for Pixel Shader 2.0b (ATI Radeon X800 or higher / NVIDIA GeForce 7600 or higher / Intel HD Graphics 2000 or higher). DirectX: Sürüm 9.0c. Depolama: 8 GB kullanılabilir alan.

Portal ne demek din?

Seçkin ve kaliteli içerik. Ruh, din ve felsefede, insan varlığının maddi olmayan tarafı ya da özü olarak tanımlanır ve genellikle bireysellikle (zât) eşanlamlı olarak ele alınır.

Porta hangi dil?

Porte kelimesi Fransızca kökenlidir.

Portal ne iş yapar?

Portal sayesinde özellikle dağınık yapıdaki ve çok sayıda çalışanı olan işletmeler için ortak bir platform oluşturulmaktadır. İstenilen tüm bilgiler, ortak kullanıma açılarak çeşitli kullanıcıların hizmetine sunulmaktadır. Bu sayede firmanın iç iletişimi artar, zaman tasarrufu sağlar, çalışanların verimliliği artar.