2 yıllık fizyoterapi ne iş yapar?

İçindekiler:

  1. 2 yıllık fizyoterapi ne iş yapar?
  2. Fizyoterapist ne iş yapar maaşları?
  3. Fizyoterapi ne kadar maaş alıyor?
  4. Fizyoterapist olmak için kaç sene okunur?
  5. Fizyoterapist olmak için hangi lise okunmalı?
  6. Fizyoterapist olmak için hangi derslerin iyi olması gerekir?

2 yıllık fizyoterapi ne iş yapar?

Programdan mezun olan Fizik Tedavi Teknikerleri, resmi ve özel hastanelerde, rehabilitasyon merkezlerinde, özel sağlık kuruluşlarında, özel eğitim merkezlerinde, spor-sağlık merkezlerinde, profesyonel ve amatör spor kulüplerinde, huzur evlerinde ve kaplıca-termal tesislerinde görev yapabiliyor.

Fizyoterapist ne iş yapar maaşları?

Günümüzde Fizyoterapistlerin ortalama maaşları 3.600 TL arasında değişmektedir. En düşük Fizyoterapist maaşı 2.500 TL, en düşük Fizyoterapist maaşı ise 4.750 TL arasında değişiklik göstermektedir.

Fizyoterapi ne kadar maaş alıyor?

Kamudaki hizmet yılı 7 senenin üzerine çıkan fizyoterapistlere, aylık 4.615 TL maaş verilmektedir. Kamu kurum ve kuruluşlarında 8 yıl görev yapan fizyoterapist uzmanları, yıl içerisinde 4. 621 TL aylık almaktadırlar.

Fizyoterapist olmak için kaç sene okunur?

Fizyoterapist olmak isteyen kişiler, üniversitelerin Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksek okulu ya da Sağlık Bilimleri Fakültelerinin Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümünü başarı ile bitirmeleri gerekir. 4 yıllık bir eğitimi kapsayan bu süre içinde uygulamalı eğitimler de verilir.

Fizyoterapist olmak için hangi lise okunmalı?

Fizik tedavi uzmanlığı için tamamlanması gereken eğitim süreci şöyledir: Sağlık Meslek Liselerinin ilgili bölümlerinden mezun olmak, Üniversitelerin 4 yıllık (lisans) eğitim veren Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ya da Fizik Tedavi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon şeklinde adlandırılan bölümünden mezun olmak.

Fizyoterapist olmak için hangi derslerin iyi olması gerekir?

Fizyoloji, Anatomi, Elektroterapi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyonda Ölçme ve Değerlendirme, Kinezyoloji ve Biyomekani, Manipülatif Tedavi ve Mobilizasyon Teknikleri, Tedavi Hareketleri, Ortopedik Hastalıklar ve Rehabilitasyonu, Kardiyo Pulmoner Hastalıklar ve Rehabilitasyonu dersler arasında yer alır.