Geçmişe dönük rapor parası nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Geçmişe dönük rapor parası nasıl alınır?
  2. Rapor parası alma süresi var mı?
  3. 4c rapor parası alabilir mi?
  4. Rapor parası zamanında alınmazsa ne olur?

Geçmişe dönük rapor parası nasıl alınır?

Rapor parası, işverenin raporu SGK'ya bildirmesinin üzerinden en geç 15 gün geçmesiyle birlikte PTT üzerinden çalışanların hesabına yatırılmaktadır. Bu ücretin hesaba yatırılmasıyla birlikte 2 ay içerisinde alınması gerekmektedir. Bu süre içerisinde alınmayan ücretler SGK'ya tekrar iade edilebilmektedir.

Rapor parası alma süresi var mı?

Aldığı bu raporu 5 iş günü içinde iş yerine vermesi gerekmektedir. ... PTT'ye gönderilen rapor parası ödemesi, ödeme tarihinden itibaren 2 ay içerisinde alınmazsa ödeme SGK'ya iade edilir ve emanet hesaplarına aktarılır.

4c rapor parası alabilir mi?

4c'lilere herhangi bir kaza geçirmeleri veya hastalığa yakalanmaları halinde çeşitli sürelerle sınırları belirtilmek suretiyle iyileşene kadar izin verilmektedir. Bu sürede 4c'lilere herhangi bir rapor parası verilmemektedir.

Rapor parası zamanında alınmazsa ne olur?

Sosyal Güvenlik Kurumu yetkilileri raporu inceler ve onay verdikleri takdirde PTT'ye ödeme talimatı verir. ... PTT'ye gönderilen rapor parası ödemesi, ödeme tarihinden itibaren 2 ay içerisinde alınmazsa ödeme SGK'ya iade edilir ve emanet hesaplarına aktarılır.