Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı hangi davalara bakar?

İçindekiler:

  1. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı hangi davalara bakar?
  2. Savcının reddi mümkün müdür?
  3. Savcılar devlet memuru mu?
  4. Savcı kamu görevlisi mi?
  5. Memurlar ve diğer kamu görevlileri kimlerdir?
  6. Savcılar ticaret yapabilir mi?
  7. Polis memuru ticaret yapabilir mi?
  8. Devlet memuru ek iş yaparsa cezası ne olur?
  9. Devlet memuru işyeri açabilir mi?
  10. Memurlar ek iş yapabilir mi?

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı hangi davalara bakar?

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının ilgili kanunlar gereği üst düzey kamu görevlileri hakkında soruşturma yapma, iddianame düzenleme, kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verme, açılan davalarda iddia makamını temsil etme ve kanun yoluna başvurma görevi bulunmaktadır.

Savcının reddi mümkün müdür?

Savcının reddi veya dosyadan çekinmesinin yasal olarak mümkün olmadığı savunulabilir. ... Örneğin, davanın müştekisi ve katılanın duruşma savcısı olup olamayacağına dair bir hükmün Ceza Muhakemesi Kanunu'nda yer almadığı görülmektedir.

Savcılar devlet memuru mu?

Özetle; Yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığında ve Türk Hukuku'nda kabul edilen devlet memuru ve kamu görevlisi tanımlarında, hakim, savcı ve avukat kesinlikle devlet memuru ve kamu görevlisi değildir.

Savcı kamu görevlisi mi?

Hakimler ve Savcılar, kamu personel rejimi içerisinde Anayasa'nın ifadesi ile “Diğer Kamu görevlileri” statüsünde yer alırlar.

Memurlar ve diğer kamu görevlileri kimlerdir?

'Diğer kamu görevlileri' ise devletin, kamu iktisadi teşebbüslerinin ve diğer kamu tüzel kişilerinin genel idare esaslarına göre yürütmekle yükümlü oldukları kamu hizmetlerinin gerektirdiği aslî ve sürekli görevlerde bulunan, nitelikleri, atanmaları, görev ve yetkileri, hakları ve yükümlülükleri, aylık ve ödenekleri ve ...

Savcılar ticaret yapabilir mi?

657 Sayılı Kanunun 28'inci maddesinde “Memurlar Türk Ticaret Kanununa göre (Tacir) veya (Esnaf) sayılmalarını gerektirecek bir faaliyette bulunamaz, ticaret ve sanayi müesseselerinde görev alamaz, ticari mümessil veya ticari vekil veya kolektif şirketlerde ortak veya komandit şirkette komandite ortak olamazlar.

Polis memuru ticaret yapabilir mi?

Devlet Memurları Kanunu uyarınca, memurlar tacir veya esnaf sayılmalarını gerektirecek bir faaliyette bulunamaz, ticaret ve sanayi müesseselerinde görev alamaz, ticari mümessil veya ticari vekil olamazlar.

Devlet memuru ek iş yaparsa cezası ne olur?

Bu cezai müeyyideleri özetlemek gerekirse:657 Sayılı Kanunun 125 inci maddesinde; Ticaret yapmak veya Devlet Memurlarına yasaklanan faaliyetlerde bulunmanın kademe ilerlemesini durdurma cezası ile cezalandırılacağı hüküm altına alınmıştır.

Devlet memuru işyeri açabilir mi?

Devlet memuru iş yeri açamaz, ticari olarak iş yeri faaliyete geçiremez. Bu husus yasaklanmıştır. Memurlar Türk Ticaret Kanunu kapsamında "Tacir" veya "Esnaf" sayılmalarını gerektirecek bir faaliyette bulunamazlar. Bu kısaca ticari faaliyet demektir.

Memurlar ek iş yapabilir mi?

Ülkemizdeki devlet kurumlarında çalışan bu memurlar 657 sayılı kanun kapsamında çalışmaktadır. Bu kanuna göre memurlar başka bir ile uğraşamazlar. ... Buna göre memurlar Türk Ticaret Kanununa göre tacir ya da esnaf sayılmamaktadır. Bunları sayılacak bir faaliyette de bulunamazlar.