Depresyon ilaçsız tedavi edilebilir mi?

İçindekiler:

  1. Depresyon ilaçsız tedavi edilebilir mi?
  2. Depresyon tedavi edilmeden geçer mi?
  3. Depresyon ciddi bir hastalık mıdır?
  4. Depresyonun tedavisi ne kadar sürer?
  5. Distimi gecer mi?

Depresyon ilaçsız tedavi edilebilir mi?

Günümüzde, ağır depresyonlar, yani bizim tıp dilinde Majör Depresyon olarak adlandırdığımız, intihar eğiliminin de ortaya çıktığı durumlar, hastaneye yatırılarak tedavi edilmek zorunda olsa da, hafif ve orta şiddetli depresyonlar kolaylıkla ayaktan tedavi edilebilmektedir.

Depresyon tedavi edilmeden geçer mi?

Yaşam boyu her 4 kadından birinde ve her 5 erkekten birinde depresyon görülme riski vardır. Depresyonun derecesine bağlı olarak depresyon ilaçsız da geçer.

Depresyon ciddi bir hastalık mıdır?

Depresyon (majör depresif bozukluk) nasıl hissettiğinizi, nasıl düşündüğünüzü ve nasıl davrandığınızı olumsuz etkileyen yaygın ve ciddi ancak tedavi edilebilen tıbbi bir hastalıktır.

Depresyonun tedavisi ne kadar sürer?

Bu gözlem ile erken ortaya çıkan belirtilerin tanısı ve tedavisi ile tam bir depresif atağın gelişmesi engellenebilir. Tedavisiz depresif ataklar 6-13 ay, tedavi edilen çoğu atak ise 3 ay kadar sürer.

Distimi gecer mi?

Distimik bozukluk ise gizli ve yavaş ilerler, kronik bir gidiş izler. Genel kabul, hastalığın ara düzelme dönemi olmadan en az iki yıl sürmesi yönündedir. Kişiden kişiye değişiklik göstermekle birlikte genellikle bireyin sosyal yaşamı ve fonksiyonları değişmez.