OKB neden oluşur?

İçindekiler:

  1. OKB neden oluşur?
  2. OKB zekayı etkiler mi?
  3. OKB tehlikeli mi?
  4. OKB nin temelinde ne var?
  5. OKB intihara sürükler mi?
  6. Takıntı hastalığı olan kişilere nasıl davranılmalı?

OKB neden oluşur?

Obsesif kompulsif bozukluğun nedeni tam olarak bilinmese de biyolojik ve evresel faktörlerin hastalığın gelişiminde önemli rol oynadı düşünülmektedir. Çevresel faktörler: Kişinin sosyal ve aile çevresinde yaşadığı stres hastalığın gelişimini tetikleyebilir.

OKB zekayı etkiler mi?

OKB hastalığında beyin manyetik yazılımı çok düzgün ve fazladır. Buna karşın kalbin yazılımında ciddi hatalar mevcuttur. Dolayısıyla yaşamı egemen kılan düşünce sistemi, duygusal zekaya sahip olamadığı için yönelimde hata ve kararsızlıklar yaşamaktadır.

OKB tehlikeli mi?

Ruhsal bir hastalıktır ve mutlaka tedavi edilmesi gerekir. Bu kişilik bozukluğu obsesyon ve kompulsiyon olarak incelenmelidir. Bu kişilik bozukluğunda birey mutlaka ilaç tedavisi ile birlikte tedavi edilmeli ve uzman bir psikolog desteği almalıdır.

OKB nin temelinde ne var?

Kişinin yaşam kalitesini ve ilişkilerini etkileyen Obsesif Kompulsif Bozukluk (OKB)'nin beynin karar veren bölgesinin çalışma bozukluğu olduğunu belirten Psikiyatrist Prof.

OKB intihara sürükler mi?

OKB, hastaların yarısında ani başlangıçlı olup, yarısında ise hamilelik ya da bir yakının ölümü gibi travmatik bir olayı takiben ortaya çıkar. Obsesif kompulsif bozukluk (OKB) ile birlikte en sık görülen psikiyatrik durum depresyondur. OKB depresyon birlikteliğinde intihar riski oldukça yüksektir.

Takıntı hastalığı olan kişilere nasıl davranılmalı?

Biz de bu ortak özellikleri derledik!
  1. Kimsenin tahmin bile edemeyeceği ufak şeylere takılıp kalırlar.
  2. Unutmazlar! ...
  3. 3. Olayları gereğinden fazla abartırlar. ...
  4. Sürekli endişe halindedirler. ...
  5. Hayatı kendilerine dar ettikleri gibi çevresindekilere de dar ederler. ...
  6. Takıntılarından kurtulmak için çabalasalar da kurtulamazlar.
Daha fazla öğe...•BE