Boğazda balgam nasıl geçer?

İçindekiler:

  1. Boğazda balgam nasıl geçer?
  2. Boğazda balgam için hangi doktora gidilir?
  3. Sürekli balgam çıkarıyorum hangi doktora gidilir?
  4. Balgam nerede olur?
  5. Balgama neden olan hastalıklar?
  6. Köpüklü balgam neyin belirtisi?

Boğazda balgam nasıl geçer?

Bol bol su içerek katılaşan balgamın yumuşayıp atılmasına yardımcı olabilirsiniz. Sıcak suyla duş alırken 5-10 dakika buharı soluyabilir ve bir kâse sıcak suyun içine nane ya da okaliptüs yağı damlatarak derin nefesler alabilirsiniz. Bir bardak ılık su içine 1 yemek kaşığı limon suyu ekleyerek içebilirsiniz.

Boğazda balgam için hangi doktora gidilir?

Kimi zaman ciddi boyutlara ulaşabilir. Öksürük, genel olarak ergenlik zamanlarında görülür. Ancak geçmeyen balgamlı, kuru, aşırı öksürük adına doktora gidilmesi gerekmektedir. Bu hastalıklar adına dahiliye ya da kulak burun boğaz bölümlerine gitmek gerekir.

Sürekli balgam çıkarıyorum hangi doktora gidilir?

Balgam sanıldığının aksine tükürük bezleri tarafından değil, akciğer tarafından üretilir. Sorunun başlıca kaynağı akciğer olduğundan dolayı mutlaka bir göğüs hastalıkları uzmanı ile görüşülmelidir. Duruma göre doğrudan bu bölüm tarafından, gerektiğinde de endokrin uzmanları tarafından tedavi gerçekleştirilir.

Balgam nerede olur?

Balgam, akciğerlerde ve alt solunum yollarında üretilen bir mukus türüdür. Solunum yollarını nemli tutarak bakteri ve virüs gibi dış etkenlere karşı korumak için üretilir.

Balgama neden olan hastalıklar?

Balgam üretiminin artmasına neden olan bazı durumlar şunlardır:
  • 1.Kronik obstrüktif akciğer hastalığı ( KOAH; amfizem ve kronik bronşit dahil kronik bir akciğer hastalığı )
  • Alerjik astım ve bronşit.
  • Konjestif kalp yetmezliği (Kalbin kan pompalama yeteneğinin bozulması) ve pulmoner ödem.
  • Kistik fibroz.
Daha fazla öğe...

Köpüklü balgam neyin belirtisi?

Bol miktarda pembe renkli, köpüklü balgam, akciğer ödemine (özellikle kalp yetmezliğine bağlı akciğerde ani sıvı göllenmesi) işaret edebilir. Beyaz veya gri renkli balgam şikayeti çoğunlukla gripal infeksiyonların belirtisidir. Astım hastaları da az miktarda, zor çıkan şeffaf beyaz renkte balgam çıkarırlar.