Elde çıkan siğil nasıl tedavi edilir?

İçindekiler:

  1. Elde çıkan siğil nasıl tedavi edilir?
  2. Boyunda siğil neden olur?
  3. Eldeki siğil kendiliğinden geçer mi?
  4. HPV ne kadar sürede geçer?
  5. Kaç çeşit siğil vardır?

Elde çıkan siğil nasıl tedavi edilir?

30 gram aloe vera ile 1 çorba kaşığı elma sirkesini karıştırın. Karışımı siğillerin üstüne sürün ve öylece bırakın, durulamayın. bırakın ve durulamayın. Bu yöntemi siğillerinizin geçtiğini göreceğiniz güne kadar her gün uygulayabilirsiniz.

Boyunda siğil neden olur?

Hpv adı verilen human papilloma virüs, siğillerin oluşmasının temel sebebidir. Söz konusu bu hpv virüsünün yüzü aşkın çeşiti bulunmaktadır. Human papilloma virüsü yani hpv derinin en üst kısmındaki hücreleri etkiler ve böylece hücrelerin çoğalmasına ve keratinlerin üremesine sebep olur.

Eldeki siğil kendiliğinden geçer mi?

Normalde siğillerin birçoğu insan vücudu için zararlı olmamakta ve herhangi bir tedavi uygulanmaksızın kendiliğinden geçebilmektedir.

HPV ne kadar sürede geçer?

HPV olanların yüzde 15'inin kondom kullandığı ancak koruyucu olmadığı sonucuna varılmıştır. Kuluçka süresi (İnkübasyon) süresi 2 hafta ile 2 yıl arasında değişmektedir. Genellikle 3-4 ayda siğiller ortaya çıkmaktadır. Siğillerin yüzde 40-60'ı ilk yıl içinde kendiliğinden iyileşir-kaybolur.

Kaç çeşit siğil vardır?

Siğil çeşitleri bulaştığı yere göre değişir. Siğil bir kere human papilloma virüs kaynaklıdır ve bu virüsün 80 tane ve belki de daha fazla çeşidi vardır.