Kardelen çiçeği neyi temsil eder?

İçindekiler:

  1. Kardelen çiçeği neyi temsil eder?
  2. Kardelen çiçeğinin ömrü ne kadardır?
  3. Kardelen çiçeği nerelerde bulunur?
  4. Kardelen çiçeğinin nesli neden tükeniyor?
  5. Kardelen kuranda geçiyor mu?
  6. Kardelen güneşi görünce ölür mü?
  7. Kardelen nasil Cogaltilir?
  8. Kardelen çiçeği türkiyede nerede bulunur?
  9. Kardelen çiçeği hangi renkte olur?
  10. Kardelen ismi ne anlama gelir?
  11. Kardelen çiçeği koruma altında mı?
  12. Kardelen çiçeği hangi renklerde olur?
  13. Kardelen çiçeği evde yetişir mi?
  14. Kardelen soğanı nasıl ekilir?

Kardelen çiçeği neyi temsil eder?

Kardelen çiçeği, kışın karlı günlerinde açmasından ötürü, özel bir çiçektir. ... Bu yüzden kardelen çiçeğinin anlamı, fedakarlık ve sabır şeklindedir. Bunun yanı sıra, kardelen çiçeğinin bir başka anlamı da kara benzeyen süt çiçeği şeklinde tabir edilmektedir.

Kardelen çiçeğinin ömrü ne kadardır?

-15 derece sıcaklıktan bile etkilenmeyen dayanıklı bir çiçektir. genellikle ocak ayından mart sonuna kadar çiçek açar. Kardelen çiçeği iyi bakılıp mutlu edilirse 3 aya kadar çiçeğini koruyabilir.

Kardelen çiçeği nerelerde bulunur?

Kardelen çiçeği ülkemizde güneydoğu anadolu ve kuzey bölgemizde rahatlıkla yetiştirilebilmektedir. Galanthus elwesii adlı kardelen türü 1874 yılında İzmir'de dağlık bölgelerde bulunmuştur.

Kardelen çiçeğinin nesli neden tükeniyor?

Kardelen soğanlarının hem çiçeğinden hem de soğanlarından çoğaldığını söyleyen Önal, çiçeklerinin her birinde onlarca tohum olduğunu ve bunlar kuruyunca doğaya kendiliğinden serpildiğini kaydetti. ... "Erken söküm yapıldığından çiçek tohumlama yapamıyor. Dolayısıyla nesli tükeniyor.

Kardelen kuranda geçiyor mu?

Bu güzel isim için merak edilen konular arasında Kardelen isminin Kur'an'da geçip geçmediği yer alıyor. Bu güzel isim Kur'an-ı Kerim'de yer almaz. Özellikle Naif ve nadide bir çiçeği anımsatan bu güzel isim konusunda, birçok anne ve baba Kardelen isminin anlamı hakkında bilgi almaya çalışıyor.

Kardelen güneşi görünce ölür mü?

Kardelen çiçeği etrafındakilerin anlatımı ile daha önce hiç görmediği güneşe aşık olur. ... İçindeki tutku ile kavrulan kardelen bir gün Allah'ın karşısına çıkar ve der ki "Allah'ım bana güneşi görmek için bir fırsat ver" Allah'ta ona der ki sen narin bir çiçeksin güneşle karşılaştığında canından olabilirsin.

Kardelen nasil Cogaltilir?

* Kardelen bitkisinin çoğaltılması kökten ayırma yöntemi ile yapılmaktadır. Bu yöntem hem zahmetsiz hem de her ortamda yapılabilecek bitki çoğaltma yöntemidir. *Çoğaltılması sırasında köklerinden ayrılan kardelen en kısa sürede ayrılan köklerinden başka bir saksının içine dikilerek çoğaltılır.

Kardelen çiçeği türkiyede nerede bulunur?

Kardelen çiçeği nemli ortamları çok sevdiğinden dolayı Akdeniz, Marmara ve Kuzey kesimleri ile birlikte bazı Güney Doğu Anadolu Bölgelerinde yetiştirildiği bilinmektedir.

Kardelen çiçeği hangi renkte olur?

"Kardelen çiçeği; Nergisgiller familyasından olup, bahar aylarında kimi zaman kar erimeden beyaz renkli ve çan biçimli sarkık çiçekleri açan koyu renkli bir çiçek türüdür.

Kardelen ismi ne anlama gelir?

Kardelen isminin anlamı: Baharın müjdecisi bir çiçek.

Kardelen çiçeği koruma altında mı?

Endemik bir bitki olan kardelenler Çevre Kanunu ile korunuyor. ... Kardelenleri koparan ve ticari amaçla zarar verip soğanlarından kökleyenlere ise mevcut cezanın 3 katı uygulanıyor.

Kardelen çiçeği hangi renklerde olur?

"Kardelen çiçeği; Nergisgiller familyasından olup, bahar aylarında kimi zaman kar erimeden beyaz renkli ve çan biçimli sarkık çiçekleri açan koyu renkli bir çiçek türüdür.

Kardelen çiçeği evde yetişir mi?

Nemli ortamları çok seven kardelen; Marmara, Türkiye'nin kuzey kısımlarında ve Güney Doğu Anadolu bölgesinde rahatlıkça yetiştirilebilir. Her şarta kolayca uyum sağlayan kardeleni, balkon ve odalarınızda rahatlıkla yetiştirebilirsiniz.

Kardelen soğanı nasıl ekilir?

Soğanları, toprakta 15 santimetre derinliğe, 10 santimetre aralıklar ile ekilir. Kardelen çiçeğinin bitkisinin çiçeklenme dönemi bittikten hemen sonra, ilkbaharda toprak altında çoğalan soğanları sökülüp, değişik yerlere ekilip bitki çoğaltılabilir.