Seperatör nedir TDK?

İçindekiler:

  1. Seperatör nedir TDK?
  2. Seperatör görevi nedir?
  3. Tıpta seperatör ne demek?
  4. Seperatör nedir nerede kullanılır?
  5. Şövalye ne demek TDK?
  6. Süpürge seperatör ne işe yarar?
  7. Araçlarda seperatör nedir?
  8. Seperatör nedir araba?
  9. Ahşap seperatör ne işe yarar?
  10. Bektaşilik ne demek TDK?
  11. Mekanik seperatör nedir?
  12. Elektrik seperatör nedir?
  13. Gübre seperatör nedir ne işe yarar?
  14. Oda separatörü ne demek?
  15. Süpürge seperatörü ne işe yarar?
  16. Ahşap seperatör nedir?

Seperatör nedir TDK?

Mimari alanında kullanılan seperatör; iç mekan tasarımlarında farklı ürünleri sergilemek, tanıtımlarını ayrı ayrı yapmak için görsel olarak müşteriyi tek o ürüne veya noktaya odaklamak adına ara bölücü veya seperatör olarak adlandırılan bölme malzemeler olarak tarif edilmektedir.

Seperatör görevi nedir?

Separatörler, su içinde mevcut kum, mil gibi kaba partiküllerin filtrasyonu için kullanılmaktadır. ... Özel dizayn edilmiş iç yapıları sayesinde sudan daha ağır olan kaba tortular santrifüj kuvveti yardımıyla sudan ayrılarak separatör filtrenin alt kısmında tutulmaktadır.

Tıpta seperatör ne demek?

1- iki maddeyi birbirinden ayırmada veya iki maddenin birbirine kanşmasını önlemede kullanılan alet; ayırıcı; separatör.

Seperatör nedir nerede kullanılır?

Ana makina ve jeneratörlerde yakılacak olan FO ve DO ile ana makina karter yağını temizlemek suretiyle sepere eden sistemlere separatör yani ayırıcı denilmektedir. Gemilerde en fazla ALFA LAVAL separatörler bulunmaktadır.

Şövalye ne demek TDK?

TDK'YA GÖRE ŞÖVALYE NE DEMEK? 1. isim, tarih Eski Roma'da üç sınıftan ikincisinin üyesi olan yurttaş. 3. isim Derebeylik düzeninde soyluluk unvanlarının en alt basamağı. 4. isim Günümüzde Fransız hükûmetinin verdiği şeref belgesi ve nişanı.

Süpürge seperatör ne işe yarar?

Emiş yapılan toz ve kirlerin su içine kalmasını sağlayan motorunun üzerinde bulunan seperatör isminde parça vasıtasıyla olmaktadır. Motor yüksek hızda çalıştığından seperatör parça suda vorteks oluşturarak tozları suyla daha fazla temas ettirerek suyun içine hapsedilmesini sağlamaktadır.

Araçlarda seperatör nedir?

Bu ekipmanlar yağ ve yakıtı sudan ayırır ve ortamdan uzaklaştırılana kadar güvenli bir şekilde tutar. Araçlardan, yakıt dolum sahalarından sızan ve kazan sonucu dökülen yağ ve yakıtı tutmak amaçlı tesis edilir. Etkili bir şekilde kullanılabilmesi için doğru bir şekilde tasarlanmalı, kurulmalı ve bakımları yapılmadır.

Seperatör nedir araba?

Diğer bir adıyla ayırıcı anlamına gelmektedir. İki ürünü birbirinden ayırmak için kullanılan karton, mukavva gibi çeşitli araçlara da seperatör denmektedir.

Ahşap seperatör ne işe yarar?

Seperatörler büyük odaları bölmek için kullanılan ürünlerdir. Yoğunlukla ofis ortamlarında bölümleri ayırmak için kullanılır.

Bektaşilik ne demek TDK?

Bektaşilik, Hacı Bektaş Velî tarafından Anadolu'da 13. asırda kurulmuş, mezhep özellikleri taşıyan bir tarikattır. Hacı Bektaş Menâkıbını anlatan Velayetnâme'ye göre Hacı Bektaş Horasan'dan gelmiş olup Babaî halifelerindendir. ... Bektaşîlik diğer tarikatlar gibi İran etkisinde değildir.

Mekanik seperatör nedir?

Seperatör mekanik filtre sistemleri özgül ağırlığı sudan fazla olan katı maddelerin ve partiküllerin santrifüj kuvveti etkisi ile sudan uzaklaştırılması mantığına göre çalışır. ... Seperatör Filtreler 24 Saat Kesintisiz olarak çalışabilme özelliğine sahiptir. ■ 70 mikrona kadar tüm partiküller filtre edilir.

Elektrik seperatör nedir?

Manyetik seperatör, hammadde içinde ya da üstünde bulunan demir tozu, çekiç, cıvata gibi istenmeyen maddelerin ayrıştırılmasında kullanılan çok güçlü bir ayraçtır. Pek çok sektörde aktif olarak kullanılan manyetik seperatörün birden fazla çeşidi vardır.

Gübre seperatör nedir ne işe yarar?

UMS Gübre Seperatörü, yapısında lif bulunan katı-sıvı karışık malzemelerin (hayvan gübresi gibi) mekanik olarak Separasyonu,katı ve sıvı fazlarının ayrıştırılmasında kullanılmaktadır. Her türlü lif-yoğun gübreyi yüksek performansı ile en verimli şekilde işler. ...

Oda separatörü ne demek?

Seperatorler (oda bölücüler) tek başlarına bulundukları odanın havasını tamamen değiştirme etkisine sahipler. Ayrıca, özellikle salon ya da açık mutfaklarda oturma bölümü ile yemek bölümünü bir birinden ayırıp, iki farklı odaya sahip olmanızı sağlarlar.

Süpürge seperatörü ne işe yarar?

Emiş yapılan toz ve kirlerin su içine kalmasını sağlayan motorunun üzerinde bulunan seperatör isminde parça vasıtasıyla olmaktadır. Motor yüksek hızda çalıştığından seperatör parça suda vorteks oluşturarak tozları suyla daha fazla temas ettirerek suyun içine hapsedilmesini sağlamaktadır.

Ahşap seperatör nedir?

Ahşaptan yapılan ve bir bölme sistemidir. Seperatörler birbirinden farklı birçok desende olabilmektedir. Seperatörler diğer bir adı ile ayırıcılar ahşaptan yapılabilmektedir. Daha çok ahşap olan modelleri günümüzde sıklıkla kullanılmaktadır.