Fideler hangi ayda dikilir?

İçindekiler:

  1. Fideler hangi ayda dikilir?
  2. Domates fidesi toprağa ne zaman ekilir?
  3. Fide hangi saatte dikilir?
  4. Bahçeye domates ekimi nasıl yapılır?
  5. Domates biber kaç günde sulanır?
  6. Can suyu kaç gün verilir?
  7. Fide ne zaman yetiştirilir?
  8. Sonbaharda ekilen sebzeler nelerdir?

Fideler hangi ayda dikilir?

Mart ve Nisan aylarının ideal tohum ekim zamanı olarak gösteriliyor. 20 Mayıs'a kadar sebze tohumunun ekimi yapılabiliyor; ancak geç ekilen tohumda verimin bir nebze düştüğü belirtiliyor. Nisan ve Mayıs aylarında kavun, karpuz tohumları da hazırlanan yerlere dikilebilir.

Domates fidesi toprağa ne zaman ekilir?

Domates tohumu ve fidesinin ekim, dikim zamanı don tehlikesinin ortadan kalktığı zaman olan ilkbahar aylarıdır. Domates tohumunun ekiminde havanın ve toprağın ısısı çok önemlidir. Hava sıcaklığı 12 derece ile 15 derece arasında olmalıdır.

Fide hangi saatte dikilir?

Fide dikimi mümkünse akşamüstü veya sabah erken, havanın serin olduğu saatlerde yapınız. Fideleri kabından çıkarırken yapraklarından tutunuz, kesinlikle gövdeyi zedelemeyiniz. Dikimde, fide kök boğazını toprakla örtmeyiniz. » Dikim Sonrası Yeterli miktarda can suyu veriniz.

Bahçeye domates ekimi nasıl yapılır?

Saksının 3 te birini verimli bahçe toprağı ile doldurup domates fidesini buraya dikin. Bitki gelişip gübreleme dönemi gelince, organik gübre karıştırdığınız bahçe toprağını saksınıza yavaş yavaş ekleyin. Her seferinde domatesiniz yeni eklediğiniz toprağa kök salacak ve saçak kökler taze gübreyi daha rahat alacaktır.

Domates biber kaç günde sulanır?

Biber sulaması sık fakat az olmalıdır. Sıcak havalar başladığında kumlu olan toprağa 2-3 günde bir bunun yanı sıra ağır topraklara ise 3-7 günde bir sulama yapılması uygundur. Çok fazla su, toprak hastalık ve zararlılarının artmasına neden olmaktadır.

Can suyu kaç gün verilir?

Sezonun ilk hıyar fidesi dikimine başladık. Fide çeşidimiz menderes F1, can suyu için kullandığımız ürünler ise; 1000 litre suya 1 litre melas ve 250 ml sıvı solucan gübresi eklendikten sonra karışım içine hava motoru ile 3 gün hava verilir.

Fide ne zaman yetiştirilir?

Fideler tohumların çimlenmesinden itibaren yaklaşık 45 – 50 günde tarlaya ekilecek hale gelirler. Bu ortalama bir süredir. Bazı tohumlar daha erken bazıları daha geç çimlenir. Bazıları da büyümek için diğerlerinden daha fazla ısıya ihtiyaç duyar bu yüzden ortam sıcaklığı düşükse daha yavaş büyürler.

Sonbaharda ekilen sebzeler nelerdir?

Sonbaharda Ekilen Kış Sebzeleri
  • Kara Lahana. Karalahana yeşil zebzelerden pişenler arasında geleneksel bir sebzedir. ...
  • Turp. Turplar, gevrek, renkli ve sert bir tada sahip olarak karakterize edilen serin hava mahsulüdür. ...
  • Şalgam. ...
  • Havuç ...
  • Hindiba. ...
  • Marul. ...
  • İsviçre Pazı