Adak kurbanı kardeşe verilir mi?

İçindekiler:

  1. Adak kurbanı kardeşe verilir mi?
  2. Adak etini adak sahibi yiyebilir mi?
  3. Adak kurbanından kayınvalide yiyebilir mi?
  4. Adak adayan kişinin ailesi yiyebilir mi?
  5. Adak kaç parçaya bölünür?
  6. Şafi mezhebinde adak etini kimler yiyemez?
  7. Adak kurbanının etini kimler yiyemez Fetva Meclisi?
  8. Damat adak etinden yiyebilir mi?
  9. Adak kurban eti yenirse ne olur?
  10. Adak kurbanının etini kimler yiyemez?
  11. Şafi mezhebinde kurban kime verilir?

Adak kurbanı kardeşe verilir mi?

Adak kurbanını uzak olan akrabalara, fakir olmaları şartıyla verilebilir. ... Kişinin annesi, babası, kardeşleri, oğulları, torunları ve kendi neslinden gelen diğer akrabaları adak kurbanı etinden yiyemez.

Adak etini adak sahibi yiyebilir mi?

Adak kurbanının etinden, adağı yapan kişinin yemesi caiz olmadığı gibi; bu kişinin annesi, babası, nine ve dedeleri, çocukları, torunları ile dinen zengin kabul edilen kimseler de yiyemez.

Adak kurbanından kayınvalide yiyebilir mi?

Kardeş, kayınvalide, kayınpeder, gelin, üvey anne, üvey baba, üvey evlat, süt anne, süt baba, süt çocuk ve süt kardeş de yiyebilir. Bunların içinde zengin olanlar yiyemez. Yerlerse, adak sahibi, bunların yediklerinin kıymetini fakirlere verir.

Adak adayan kişinin ailesi yiyebilir mi?

Adak kurbanının etinden, adağı yapan kişinin yemesi caiz olmadığı gibi; bu kişinin eşi, usûl ve fürûu (yani annesi, babası, nineleri, dedeleri, çocukları, torunları) ve dinen zengin sayılan kimseler de yiyemezler. ... Adak kurbanının etini bu sayılanlar dışında kalan ve dinen fakir olan kimseler yiyebilirler.

Adak kaç parçaya bölünür?

Adak etinin dağıtılması konusunda herhangi bir kesin kural yoktur. Niyet önemlidir. Ne kadar çok kişiye dağıtılırsa o kadar sevabı büyüktür. 7 veya 10 kişi ile sınırlı değildir.

Şafi mezhebinde adak etini kimler yiyemez?

Ek; adak kurbanın etinden kesen ve bakmakla yükümlü olduğu kişiler yiyemez. Yedikleri takdirde onun bedelini tasadduk etmesi farzdır.

Adak kurbanının etini kimler yiyemez Fetva Meclisi?

Adak Kurbanını Kimler Yiyebilir Kimler Yiyemez?
  • Adak kurbanı etini öncelikle adak kesen kişi ve ailesi yiyemez.
  • Ailesine uygun görülmediği gibi; babası, dedesi, torunu ve kendi neslinden gelen kişiler yiyemez.
  • Ayrıca adak etinin zengin kişilerin de yemesi dinen uygun değildir.
Daha fazla öğe...

Damat adak etinden yiyebilir mi?

Soru: Adak hayvanı veya kurbanı etinden kendisi ve ev halkı yiyebilir mi ? Cevap: Fakir bile olsalar, kendisi ve ev halkı ise evin dışından bile olsa ana-baba, dede-nine, oğul-kız ve torunları adak kurbanından yiyemezler. ... Kendine adak eti verilen gelin veya damat, ev halkına zengin bile olsalar yedirebilir.

Adak kurban eti yenirse ne olur?

Ayrıca adak etinin zengin kişilerin de yemesi dinen uygun değildir. Şükür amacı ile kesildiği için adak eti ile ihtiyaç sahiplerinin mutlu edilmesi gerekir; yani ihtiyaç sahipleri adak kurbanından yiyebilir. Eğer aile fertlerinden biri adak etinden yerse, o bedeli bir yoksula vermek durumundadır.

Adak kurbanının etini kimler yiyemez?

Adak kurbanının etinden, adağı yapan kişinin yemesi caiz olmadığı gibi; bu kişinin eşi, usûl ve fürûu (yani annesi, babası, nineleri, dedeleri, çocukları, torunları) ve dinen zengin sayılan kimseler de yiyemezler. ... Adak kurbanının etini bu sayılanlar dışında kalan ve dinen fakir olan kimseler yiyebilirler.

Şafi mezhebinde kurban kime verilir?

Şâfiî mezhebine göre ise, kurban etinden az da olsa fakirlere verilmesi gerekir (Bkz. Nevevî, el-Mecmû', VIII, 413).