Sözleşmeli er yaş sınırı kaç?

İçindekiler:

  1. Sözleşmeli er yaş sınırı kaç?
  2. Jandarma Uzman Erbaş Alımı kaç yaş sınırı?
  3. Kimler er olabilir?
  4. 31 yaşında uzman çavuş olunur mu?
  5. 29 yaşında uzman çavuş olunur mu?
  6. Herkes sözleşmeli er olabilir mi?

Sözleşmeli er yaş sınırı kaç?

Başvuru süresi içerisinde askerlik hizmetini tamamlamış olanlar için; Başvuru yapılan yılın 01 Ocak tarihi itibarıyla 25 yaşını bitirmemiş olmak.

Jandarma Uzman Erbaş Alımı kaç yaş sınırı?

Müracaat edecek adayların hem yirmi yedi (27) yaşını bitirmemiş, hem de terhisinin üzerinden beş (5) yıldan fazla süre geçmemiş olması gerekmektedir.

Kimler er olabilir?

Hali hazırda sadece sözleşmeli erbaş ve er istihdamının yasal alt yapısı yürürlüğe girmiş olup, ilan ve duyuru süreci yönetmelik sonrasında olacaktır. Kanunun 3. maddesine göre, en az ilköğretim veya yurtdışındaki dengi okul mezunu olup askerlik hizmetini erbaş ve er olarak tamamlamış olanlar sözleşmeli er olabilir.

31 yaşında uzman çavuş olunur mu?

3-) Uzman erbaş başvurusunda yaş şartı nedir? Müracaatın yapıldığı yılın Ocak ayının ilk günü itibariyle yirmi yedi yaşını bitirmemiş olmak şartı aranmaktadır.

29 yaşında uzman çavuş olunur mu?

Sözleşmeli erbaş ve erlerden en az üç (3) yıl görev yapmış, müteakip sözleşme süreleri içerisinde ve tarihi itibari ile yirmi dokuz (29) yaşını bitirmemiş olmak gerekiyor.

Herkes sözleşmeli er olabilir mi?

En az ilköğretim mezunu olan herkes, sözleşmeli er olabilir. Askeri öğrencilikle alakası olan bireyler, sözleşmeli er olarak hizmet verebilir.