Göz altı morlukları hangi hastalığın habercisidir?

İçindekiler:

  1. Göz altı morlukları hangi hastalığın habercisidir?
  2. Göz siniri Çukurlaşması nedir?
  3. Insanın gözleri neden içine çöker?
  4. Göz altı Morluğuna neden olan vitaminler?
  5. Göz morarması hangi vitamin eksikliği?

Göz altı morlukları hangi hastalığın habercisidir?

Yaşam tarzı nedeniyle oluşan göz altı morlukları soğuk kompres, dinlenme, doğal maskeler ile birkaç gün içerisinde kaybolur. Ancak uzun süreli morluklar; egzama, alerji, demir eksikliği anemisi, karaciğer ve böbrek rahatsızlıklarının işareti olabilir.

Göz siniri Çukurlaşması nedir?

Basınç altında görme siniri çukurlaşır. Bu da görme alanında bozulmaya neden olur. Çukurluk ne kadar artarsa görme alanı o kadar daralır. Buna glokom denir.

Insanın gözleri neden içine çöker?

Göz altı çukurları, yağ (hacim) kaybından dolayı oluşur. Yağ kaybı ise genellikle yağların zaman içinde dağılarak aşağılara doğru yayılması nedeniyle ortaya çıkar. Göz altlarındaki gözyaşı yolu denilen bölgede oluşan çukurları ortadan kaldırmanın en iyi yollarından biri de dolgu maddeleridir.

Göz altı Morluğuna neden olan vitaminler?

"Göz altı morluğu hangi vitamin eksikliği nedeniyle oluşur?" diye araştırıyorsanız karşınıza B, C, K ve E vitaminleri çıkabilir. Bunlar kendi içerisinde de alt gruplara ayrılıyor. Örneğin B12 vitamini eksikliği başlıca şüphelilerden biri.

Göz morarması hangi vitamin eksikliği?

Örneğin B12 vitamini eksikliği başlıca şüphelilerden biri. Vücuttaki vitamin emiliminin azalması ya da böbrek üstü bezlerinin yeterli çalışmaması durumunda göz altı morluğu problemi yaşanabilir. Yeterli sebze ve meyve tüketmemek ya da fazla şeker yemek gibi beslenme hataları bu sağlık sorununu ortaya çıkarır.