GSS nedir kimler yaptırmalı?

İçindekiler:

  1. GSS nedir kimler yaptırmalı?
  2. GSS nasıl aktif edilir?
  3. Sağlık güvencesi olmayanlar nereye başvuracak?
  4. Genel sağlık sigortası primi nereye ödenecek?
  5. GSS otomatik başlar mı?
  6. Genel Sağlık Sigortası için nereye başvurulur?
  7. Sağlık sigortası ne zaman aktif olur?
  8. Sigortam yok sağlıktan nasıl yararlanırım?
  9. Genel Sağlık Sigortası Başvuru Formu nereden alınır?

GSS nedir kimler yaptırmalı?

Sigortalı olan kişinin kendisi ve bakmakla yükümlü olduğu kişiler, herhangi bir sağlık sorunları sonucunda sağlık yardımı alabiliyorlar. 18 yaşını geçen her birey zorunlu olarak GSS kapsamına alınıyor. 18 yaş altı çocuklar, anne ve babanın tesciline bakılmaksızın GSS kapsamındadır.

GSS nasıl aktif edilir?

Oturma izni (ikamet tezkeresi) belgesi, geçici vatandaşlık numarası ve vatandaşı olduğu ülkede sosyal güvencesi olmadığına dair beyan ve taahhüt belgesiyle en yakın sosyal güvenlik il müdürlüğü veya sosyal güvenlik merkezine başvuru yapılması halinde sağlık aktivasyon işlemi yapılmaktadır.

Sağlık güvencesi olmayanlar nereye başvuracak?

GSS başvuru işlemleri için Sosyal Güvenlik Kurumuna başvurulması gerekir. Genel Sağlık Sigortası, Sosyal Güvenlik Kurumu kapsamında çalışmayan ve düzenli SGK prim ödemesi yapmayan kişiler adına açılan sigorta koludur.

Genel sağlık sigortası primi nereye ödenecek?

Ödeme için başvuru şartı aranmıyor. SGK ile anlaşmalı bankalar aracılığıyla ödenebiliyor. Prim borcunun internet bankacılığı kanalıyla veya kredi kartıyla ödenmesi mümkün olduğu gibi, sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olarak eve en yakın banka şubelerine giderek de ödenebilecek.

GSS otomatik başlar mı?

Bu bilgiler ışığında geçmiş 1 yıla dönük olarak 30 günlük prim ödemesi bulunanlar 10 gün, 90 günlük prim ödemesi olanlar ise 100 gün sonra otomatik olarak genel sağlık sigortası kapsamına alınmaktadır.

Genel Sağlık Sigortası için nereye başvurulur?

GSS başvuru işlemleri için Sosyal Güvenlik Kurumuna başvurulması gerekir. Genel Sağlık Sigortası, Sosyal Güvenlik Kurumu kapsamında çalışmayan ve düzenli SGK prim ödemesi yapmayan kişiler adına açılan sigorta koludur.

Sağlık sigortası ne zaman aktif olur?

Sigorta şirketiyle oluşturulan başlangıç tarihinden itibaren 3 ay sonra aktif hale getirilir.

Sigortam yok sağlıktan nasıl yararlanırım?

Sigortalı çalışanlar iş veren tarafından ödenen SGK prim ödemesi sayesinde sağlık hizmetlerinden faydalanırlar. Yani hem emelilik primleri dolar hem de sağlık hizmetlerini kullanırlar. Çalışmayanlar ise toplam 30 gün genel sağlık sigortası(GSS) prim ödemesi koşulu ile sağlık hizmetlerinden faydalanabilir.

Genel Sağlık Sigortası Başvuru Formu nereden alınır?

Genel Sağlık Sigortası başvuruları, online ortamda e-devlet üzerinden ve Sosyal Güvenlik Kurumu resmi internet sitesinden gerçekleştirilmektedir.