Yunus balığı yemek haram mı?

İçindekiler:

  1. Yunus balığı yemek haram mı?
  2. Kalamar yemek neden günah?
  3. Kirpi yemek haram mı?
  4. Ördek yemek haram mı?
  5. Kirpi ne hastalığına iyi gelirmi?
  6. Kirpi zarar verir mi?
  7. Islam'a göre hangi hayvanlar yenir?
  8. Hangi hayvanları yemek haramdır?

Yunus balığı yemek haram mı?

Hanefî mezhebine göre, daima suda yaşayan ve suda barınan hayvanlardan ise; her çeşit balıketi yenilebilir. Kalkan balığı, yunus balığı, sazan balığı, yılan balığı vb. balıklar da buna dahildir. Fakat, sadece diğer su hayvanları; caiz değildir.

Kalamar yemek neden günah?

Hanefi mezhebi, zikredilen naslarda helal olduğu belirtilen “deniz hayvanları” ifadesi ile balık türünün kastedildiği, dolayısıyla balık sınıfına girmeyecek midye, karides, kalamar, yengeç, ıstakoz gibi deniz hayvanlarının helal olmadığı görüşünü benimsemiştir (Kâsânî, Bedâi', V, 35).

Kirpi yemek haram mı?

Büyük İslam İlmihalinde şöyle geçmektedir: "Yaratılışı bakımından iğrenç olan birtakım hayvanların etleri de haramdır, yenmez: Fare, yaban faresi, akrep, yılan, kene, kurbağa, kara ve deniz kaplumbağası, arı, kara sinek, sivrisinek, köstebek, kirpi, bit, pire gibi böcekler. Şafiilere göre kirpi eti caizdir.

Ördek yemek haram mı?

Sığır, manda, koyun, keçi, deve, tavşan, tavuk, kaz, ördek, hindi türünden evcil hayvanların, ... Çekirge de, sünnette yenebileceğine dair özel hüküm bulunması sebebiyle yenmesi helâl hayvanlar grubunda yer almıştır (Buhârî, "Zebâih", 13; Müslim, "Zebâih", 52).

Kirpi ne hastalığına iyi gelirmi?

İmamoğlu İlçe Jandarma Komutanlığı'na getirilen 5 kişi, sorgularında, kirpileri özellikle egzama, sedef, diyabet, hemoroid ve fil hastalığına iyi geldiği için avladıklarını söyledi.

Kirpi zarar verir mi?

Kirpiler zararlı hayvanlar değillerdir. Sadece kendilerini korumak isteyen küçük ve tatlı hayvanlardır. 9. Kirpi türleri arasında kendisine yer edinen Malaya kirpisi, dikensiz olan tek kirpi türüdür. Dikenlerin yerine tüylere sahiptirler.

Islam'a göre hangi hayvanlar yenir?

ETLERİNİN YENMESİ HELAL OLAN HAYVANLAR a) Sığır, manda, koyun, keçi, deve, tavşan, tavuk, kaz, ördek, hindi türünden evcil hayvanlar. b) Geyik, ceylan, dağ keçisi, yabanî sığır ve zebra gibi vahşi hayvanlar. c) Güvercin, serçe, bıldırcın, sığırcık, balıkçıl gibi kuşlar.

Hangi hayvanları yemek haramdır?

3) Pençesiyle avlanan yırtıcı hayvan ve yırtıcı kuşlar: Hanefi fıkhına göre "siba (yırtıcı hayvanlar)" kelimesi et yiyenler şeklinde kabul edilmiş ve bu gruba giren tüm etçil hayvanların eti haram sayılmıştır. (Aslan, kaplan, kurt, ayı, tilki, çakal, fil, gelincik, sansar, samur, sincap, maymun, köpek, kedi vs.)