Doğum lekesi hangi renk olur?

İçindekiler:

  1. Doğum lekesi hangi renk olur?
  2. Doğum lekesi ne anlama gelir?
  3. Melek öpücüğü nedir?
  4. Melek öpücüğü neden olur?
  5. Melek öpücüğü lekesi geçer mi?
  6. Gül lekesi nedir?

Doğum lekesi hangi renk olur?

Pigmente doğum lekeleri sütlü kahverenginden koyu mor siyah renge kadar değişen renklerde olurken, vasküler lekeler kırmızı-pembe renkte olur.

Doğum lekesi ne anlama gelir?

İnsanlarda doğum lekelerinin oluşumu oldukça yaygındır siyahımsı kahverengimsi, düz veya kabartmalı olabilirler. Ancak geçmiş yaşam vakalarında garip şekilli doğum lekeleri olduğu düşünülür. Örneğin, doğum lekesi bir yanık izine ya da bir yaraya benziyorsa belki de bu ruhunuzdaki bir işarettir.

Melek öpücüğü nedir?

Somon lekeleri: Bu kırmızı veya pembe lekeler genellikle gözler arasındaki alanda, göz kapaklarında veya boynun arkasında görülür. Bazı kültürlerde ensede gözlendiğinde leylek ısırığı, yüzde gözlendiğinde ise melek öpücüğü olarak adlandırılır.

Melek öpücüğü neden olur?

Bazı kültürlerde ensede gözlendiğinde leylek ısırığı, yüzde gözlendiğinde ise melek öpücüğü olarak adlandırılır. Deri altındaki küçük kan damarlarının kümelenmelerinden ya da genişlemesinden kaynaklanır.

Melek öpücüğü lekesi geçer mi?

Hemanjiomların farklı şekilleri vardır. Sadece deride kırmızı renk değişikliği şeklinde olanlar en sık rastlananlarıdır. Bebeklerin alnında "melek öpücüğü", ense kökünde "leylek ısırığı" adlarını alan bu doğumsal lekeler zamanla solarlar. Tedavileri gerekmez.

Gül lekesi nedir?

Halk arasında gül lekeleri olarak bilinen hemanjiomlar çocuklarda sık görülen iyi huylu tümörlerdir. Hemanjiomun kelime anlamı "iyi huylu damar tümörü" olsa da aslında urlarla gerçek bir ilişkileri yoktur.