Muhasebe cari hesap ne demek?

İçindekiler:

  1. Muhasebe cari hesap ne demek?
  2. Cari hesap sözleşmesi ne demek?
  3. Cari hesap ekstresi ne işe yarar?
  4. Cari hesap türleri nelerdir?
  5. Cari hesap sözleşmesinde bakiyeyi isteme hakkı kaç yıllık zamanaşımına tabidir?
  6. Cari Tahsilat ne demek?

Muhasebe cari hesap ne demek?

Turkcell Ön MuhasebeCari Hesap, bir şirketin mali veya ticari ilişkide bulunduğu alıcı, satıcı, banka vs. hesapların borç ve alacaklarının takibinin yapıldığı hesapları belirtmektedir.

Cari hesap sözleşmesi ne demek?

İki kişinin aralarındaki sürekli bir ilişkiden doğan karşılıklı alacak ve borçlarını tek tek ve ayrı ayrı isteyip tahsil etmekten vazgeçerek, bunları kalem kalem alacak ve borç biçiminde not edip hesabın kesilmesinden sonra çıkacak tutarı istemeyi kararlaştırdıkları sözleşmeye cari hesap sözleşmesi denir.

Cari hesap ekstresi ne işe yarar?

Cari hesap ekstresi, cari hesap programlarında yer alan hareket dökümünü takip etmek için kullanılan bir yöntemdir. Bu yöntemde işletmeye ait cari hesabın; toplam bakiyesi, tedarikçi işletmelere borç ya da alacak miktarı, işlem tarihi ve türü, fiş numarası, belge numarası gibi bilgiler izlenebilmektedir.

Cari hesap türleri nelerdir?

Cari Hesap Kayıt Türleri
AlıcıFirmanın mal sattığı cari hesaplardır.
Grup ŞirketiCari hesapları belirli bir grup altında toplamak, üst seviye bağlantısı kurmak için kullanılır. Kendisine bağlı ve birbirinden bağımsız birden fazla şirket sahibi olan carileri tanımlamak için kullanılan cari hesap türüdür.
2 satır daha

Cari hesap sözleşmesinde bakiyeyi isteme hakkı kaç yıllık zamanaşımına tabidir?

Ticaret Kanunu'nun 101. maddesine göre; Cari hesabın tasfiyesine, kabul edilen veya mahkeme kararıyla saptanan artan tutara ya da faiz alacaklarına, hesap hata ve yanılmalarına, cari hesabın dışında tutulması gereken veya haksız olarak cari hesaba geçirilmiş olan kalemlere veya tekrarlanan kayıtlara ilişkin bulunan ...

Cari Tahsilat ne demek?

Müşterileriniz toplam bakiyesini kapatacağı zaman veya toplam bakiyesinden belli bir ödeme yapacağı zaman cari tahsilat menüsünü kullanarak ödeme alabilirsiniz.