E devletten vergi numarası nasıl öğrenebilirim?

İçindekiler:

  1. E devletten vergi numarası nasıl öğrenebilirim?
  2. Şirketin vergi borcunu nasıl öğrenebilirim?
  3. Vergi levhası sorgulama nasıl yapılır?
  4. Şirket vergi borcu nasıl yapılandırılır?
  5. Maliye vergi borcumu nasıl öğrenebilirim?
  6. Güncel vergi Levhası nereden alınır?
  7. Limited şirket vergi borcu ödenmezse ne olur?

E devletten vergi numarası nasıl öğrenebilirim?

E-devlet internet adresine tıkladıktan sonra açılan ekranda bulunan bilgi formunu doldurmanız gerekmektedir. Adınız, soyadınız, baba adınız, doğum yeri ve doğum yılı bilgilerinizi sisteme girdikten sonra açılan ekrandan vergi kimlik numarası alınabilir.

Şirketin vergi borcunu nasıl öğrenebilirim?

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın resmi internet sitesi ziyaret ederek ya da e-Devlet üzerinden şirket vergi borcunu kolayca sorgulayabilirsiniz. Her iki yöntemde de kimlik bilgilerinizi belirtmeniz gerekmektedir. Bilgilerinizi girdikten sonra ödeme sayfasından vergi tipini belirterek borcunuzu sorgulayabilirsiniz.

Vergi levhası sorgulama nasıl yapılır?

GİB üzerinden https://www.gib.gov.tr/yardim-ve-kaynaklar/dilekcematik/vergi-levhasi linkini tıkladığınızda açılan sayfadaki gerekli bilgileri doldurarak, vergi levhası sorgulama işlemini yapabilirsiniz. Sorgulanan kişi veya kurumun son 3 yıla ait vergi levhalarının listesi ekrana gelecektir.

Şirket vergi borcu nasıl yapılandırılır?

Vergi borcunu yapılandırmak için vergi dairesine dilekçe ile başvurunuzu yapabilirsiniz. Ayrıca, e-Devlet veya İnternet Vergi Dairesi sitesi üzerinden de yapılandırma başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Maliye vergi borcumu nasıl öğrenebilirim?

E-devlet'in içinde bulunan Gelir İdaresi Başkanlığı'na ait https://www.turkiye.gov.tr/gib-vergi-borcu-sorgu linkine tıklayın. Öncesinde kimlik doğrulaması yapmadıysanız 'kimliğimi şimdi doğrula' butonuna basınız. Kimlik doğrulaması için gerekli bilgiler TC kimlik numarası ve e-devlet şifresidir.

Güncel vergi Levhası nereden alınır?

Vergi levhası almak için https://intvrg.gib.gov.tr adresine kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapılmaktadır. Vergi levhası internet üzerinden alınabilmektedir. İnternette ilgili bölümlere gerekli bilgiler girildikten sonra vergi levhası alınabilmektedir.

Limited şirket vergi borcu ödenmezse ne olur?

6183 sayılı Amme Alacakları Usulü Hakkında Kanun'un 35. maddesinde; limited ortaklıkların ödenmeyen ve tahsil imkanı bulunmayan amme borçlarından dolayı ortakların vazettikleri veya vaz'ını taahhüt eyledikleri sermaye miktarında doğrudan doğruya mesul ve bu kanun hükümleri uyarınca takibata tutulacakları öngörülmüş ...