Konkordato ilan etti ne demek?

İçindekiler:

  1. Konkordato ilan etti ne demek?
  2. Konkordato süresi kaç yıl?
  3. Konkordato ne demek TDK?
  4. Konkordato alacaklı ne yapmalı?
  5. Comfort ilan etmek ne demek?
  6. Konkordato neden ilan edilir?
  7. Konkordato ilan eden şirket mallarını satabilir mi?
  8. Konkordato mühleti ne demek?
  9. Konkordato nasıl verilir?
  10. Birinci alacaklılar toplantısında ne yapılır?
  11. Konkordato ilan eden şirkete dava açılır mi?
  12. Batan firma ne ilan eder?
  13. Konkordato talep etmek ne demek?
  14. Konkordatoya kimler başvurabilir?
  15. Konkordato nedir nasıl uygulanır?
  16. Konkordato hangi borçları kapsar?
  17. Geçici konkordato komiseri ne iş yapar?
  18. Konkordato bittikten sonra ne olur?
  19. Konkordato mühleti hangi mahkeme verir?
  20. Konkordato nedir şartları nelerdir?

Konkordato ilan etti ne demek?

Konkordato, bireylerin veya şirketlerin üzerine olan ödenmesi gereken ancak zamanı geldiğinde ödenmeyecek durumda olan borçların vade programlarıyla yani bir nevi taksitlendirilerek ödenmesi sistemidir. ... Kısa vadeli borçlarınızı ya da düşük miktarda olan ama ödeme riskinin olduğu borçlar için de konkordato ilan edilir.

Konkordato süresi kaç yıl?

İflasın ertelenmesi 5 yıl kadar sürerken konkordato 23 ay gibi kısa bir sürede sonuç verir. İflas ertelemeye yalnızca anonim şirketler başvurabilirken konkordatoya şahıs ve kooperatifler de başvurabilir. İflasın ertelenmesinde faiz işlerken konkordatoda mühlet süresince faiz işlemez.

Konkordato ne demek TDK?

İtalyanca kökenli bir kelime olan konkordato; TDK sözlüğüne göre "anlaşmalı iflas" olarak tanımlanmaktadır.

Konkordato alacaklı ne yapmalı?

Konkordato talep edenden alacaklı olanlar, İİK Md. 299 gereğince yapılacak ilânla, ilân tarihinden itibaren onbeş gün içinde alacaklarını bildirmeye davet olunur. Komiser yapılan davet üzerine bildirilen alacakları kaydetmeden önce borçlunun bu alacaklar hakkındaki görüşlerini alır.

Comfort ilan etmek ne demek?

Konkordato ilan etmek ne demek? ... Konkordato sözlük anlamı olarak bir borçlunun ticari durumunun sarsılmış olmasıyla alacaklıların, alacaklarını belli bir plana göre almaları konusunda kendi aralarında vardıkları ve mahkemece onaylanan anlaşması demektir. Alacaklılara karşı borçların ödenmesini sağlayan bir sistemdir.

Konkordato neden ilan edilir?

Konkordato, borçlarını ödeyemeyen veya ödeme de zorluk yaşayan firmalar ile alacaklılarının mağduriyetini gidermek için bir araya getiren bir finansal anlaşmadır.

Konkordato ilan eden şirket mallarını satabilir mi?

Konkordatoya başvuran borçlu hakkında geçici veya kesin mühlet kararı verilmiş ise tasarruf ehliyeti sınırlıdır. Bu süre ilan edildikten sonraki dönemde borçlu şirket taşınmazlarını satamaz ve mallarını rehin veremez.

Konkordato mühleti ne demek?

Konkordato borçlu ile alacaklıları arasında mahkemenin gözetiminde yapılan ve borçlunun malvarlığının iflas usulüyle tasfiyesini önleyen veya durduran bir borç tasfiyesi sözleşmesidir.

Konkordato nasıl verilir?

Konkordato Nasıl İlan Edilir? Konkordato ilan edilebilmesi için borçlu şirketin tüm mali verilerini Asliye Ticaret Mahkemesi'ne teslim edilmesi gerekmektedir. Mali verilerde en önemli olan nokta konkordato planlamasıdır. Mahkeme kararını bu planlamaya göre vermektedir.

Birinci alacaklılar toplantısında ne yapılır?

Bu toplantıya birinci alacaklılar toplantısı veya toplanması denilir. Bu toplantının temel fonksiyonu, iflâs idaresine aday göstermek ve acele hallerde satışa veya ticari işletmenin devamına karar vermektir. Toplantıya icra müdür veya yardımcılarından biri başkanlık eder.

Konkordato ilan eden şirkete dava açılır mi?

Konkordato sürecine giren borçluya icra takibi yapılamaz, sürenin verilmesinden önce başlanmış takipler durur. ... Konkordato sürecinde borçlu aleyhine dava açılabilir ve ihtiyati tedbir kararı alınabilir.

Batan firma ne ilan eder?

Konkordato, borçlu şirketlerin mali durumunu düzeltip iflastan kurtulmasını ve alacaklıların da belli bir vadeyle alacaklarını temin etmelerini amaçlıyor. Büyük ölçekli şirketlerin konkordato ilan etmesi ise taşeronları olan küçük ve orta ölçekli şirketleri de konkordato ilan etmeye itiyor.

Konkordato talep etmek ne demek?

Konkordato, batık durumda olan kurumların borçlarını ödeyebilmek için ilan edilen durumdur. Konkordato, batık şirketlerin alacaklılara borcunun ödenmesi için var olan bir sistemdir. ... Borçlunun talebi üzerine, konkordato müessesesi işlemeye başlar.

Konkordatoya kimler başvurabilir?

Kimler konkordato talebinde bulunabilir? İflasa tabi olsun veya olmasın tüm borçlular konkordato talebinde bulunabilir. Ayrıca her alacaklı da konkordato talebinde bulunabilir.

Konkordato nedir nasıl uygulanır?

Konkordato, borçlunun alacaklılarının2/3'ü ile (bu orana denk gelen alacaklıların alacak tutarının da borçlunun borçlarının 2/3'ü oranında olması gerekir) yaptığı, ticaret mahkemesinin de tasdiki ile geçerlilik kazanan bir anlaşmadır.

Konkordato hangi borçları kapsar?

Borçlarını, vadesi geldiği hâlde ödeyemeyen veya vadesinde ödeyememe tehlikesi altında bulunan herhangi bir borçlu, vade verilmek veya indirim yapılmak suretiyle borçlarını ödeyebilmek veya muhtemel bir iflastan kurtulmak için konkordato talep edebilir.

Geçici konkordato komiseri ne iş yapar?

Konkordato komiseri, konkordato anlaşmalarının yapılabilmesinden, mahkemelerdeki işlemlerin yürütülmesinden ve konkordato sürecinde borçlunun fiillerinden sorumlu kişidir.

Konkordato bittikten sonra ne olur?

Konkordato mühleti verildikten sonra, rehinle güvence altına alınmış alacaklar için rehnin paraya çevrilmesi yoluyla takip yapılabilir. Dava evvel başlamış olan takipler ise durmaksızın devam eder. Dolayısıyla bu takip yolu ile yapılan icra takip işlemleri konkordato takip yasağı kapsamında sayılmamaktadır.

Konkordato mühleti hangi mahkeme verir?

Mahkeme geçici mühletin tamamlandığı tarihi baz alarak, kesin mühletin başladığı tarihi belirleyecektir. Yargılamayı yürüten Asliye Ticaret Mahkemesi, İİK. 289/3. Maddesi uyarınca, konkordatonun başarıya ulaşmasının mümkün olabileceği kanaatine sahip olduğu takdirde, bir yıllık kesin mühlet verecektir.

Konkordato nedir şartları nelerdir?

Konkordato; bir borçlunun alacaklılarına mahkeme aracılığıyla yaptığı ödeme teklifinin, alacaklıların en az yarısı (veya belirli durumda 2/3'ü) tarafından kabul edilmesi ve Ticaret Mahkemesi tarafından tasdik edilmesi şartıyla, borçlunun tüm adi (rehinli veya imtiyazlı olmayan) borçlarını, bu teklifi doğrultusunda ...