Mor lavanta bahçesi nerede?

İçindekiler:

  1. Mor lavanta bahçesi nerede?
  2. Lavanta bahçeleri nerelerde?
  3. Eskişehir lavanta bahçeleri nerede?
  4. Lavanta ne zaman mor olur?
  5. Pamukkale lavanta bahçeleri nerede?
  6. Türkiye'de lavanta nerede yetişir?
  7. Isparta Merkez lavanta bahçeleri arası kaç km?

Mor lavanta bahçesi nerede?

Torosların eteğinde, Isparta'nın yaklaşık 50 km uzağına kurulu ve yalnızca 250 kişinin yaşadığı bir köy hayal edin. Bu köyün adı Kuyucak Köyü ve Türkiye'deki lavanta üretimininin 'ı bu köyden sağlanıyor.

Lavanta bahçeleri nerelerde?

Türkiye sınırları içerisinde ekonomik anlamda yalnızca Isparta Keçiborlu yöresinde Kuyucak başta olmak üzere Kuşcular ve Çukurören köylerinde lavanta tarlaları bulunmaktadır. Lavanta bitkisi, bu yörelerin özellikle sulanmayan, eğimli yapıdaki ve kıraç arazilerine çok iyi uyum sağlamaktadır.

Eskişehir lavanta bahçeleri nerede?

Türkiye'nin hızla popülerleşen turizm bölgelerinden olan Kuyucak köyündeki lavanta tarlaları son yıllarda ziyaretçi akınına uğruyor. Doğal güzelliği ile ziyaretçileri büyüleyen lavanta tarlaları Eskişehir'den yola çıkan turistlerin de beğenisini kazanıyor.

Lavanta ne zaman mor olur?

Ziyaret etmek için en doğru zaman Haziran- Ağustos arası. Lavantaların mor mor çiçek açtığı ve mis gibi koktuğu hasat öncesi dönem. Ağustos başında hasat dönemi başlıyor.

Pamukkale lavanta bahçeleri nerede?

Denizli. Denizli'de turizmin önemli merkezlerinden Pamukkale'ye gelen yerli ve yabancı turistler, Acıpayam ilçesi Yukarı Mahalle'de bin 450 rakımdaki Kümeevler mevkisinde 50 bin metrekarelik Gündoğar Lavanta Bahçesi'ne uğramadan kentten ayrılmıyor.

Türkiye'de lavanta nerede yetişir?

Lavanta Türkiye'de Nerede Yetişir ve Yetiştirilir? Lavanta Türkiye'de Akdeniz iklimi hakim olan bölgelerde yetişir. Örneğin lavanta ülkemizde Antalya, Mersin, Muğla, İzmir, İstanbul gibi bölgelerde bolca yetiştirilir.

Isparta Merkez lavanta bahçeleri arası kaç km?

Isparta Kuyucak köyü arası da yaklaşık 50 kilometre.