Magnesia Antik Kenti acik mi?

İçindekiler:

  1. Magnesia Antik Kenti acik mi?
  2. Magnezya neresi?
  3. Magnesia Antik Kenti ne zaman bulundu?
  4. Magnesia AVM saat kaça kadar açık?
  5. Nysa Antik Kenti nerede?
  6. Magnesia acik mi?
  7. Magnesia da hangi mağazalar var?
  8. Nysa antik Kentine nasıl gidilir?
  9. Nysa antik Kenti hangi mahallede?

Magnesia Antik Kenti acik mi?

Magnesia Antik Kenti Giriş Ücreti Antik kente ziyaretler ücretlidir. Giriş ücreti 10 TL'dir. Yaz döneminde 08.30-19.00, Kış döneminde 08.30-17.30 saatleri arasında istediğiniz gün ziyaret edebilirsiniz.

Magnezya neresi?

Magnesia antik kenti, Aydın İli, Germencik İlçesi, Ortaklar Bucağı'na bağlı Tekin Köyü sınırları içinde, Ortaklar-Söke karayolu üzerindedir. Kent efsaneye göre Thessalia'dan gelen Magnetler tarafından kurulmuştur.

Magnesia Antik Kenti ne zaman bulundu?

Yeni Magnesia ise M.Ö 4.yy'da Gümüşdağ'ın eteklerinde Gümüşçay'ın kenarındadır. Sırasıyla; Persler, Büyük İskender, Seleukos Krallığı, Bergama Kralığı, Roma İmparatorluğu ve Doğu Roma yönetimine giren kentte ilk kazılar 18 yıllarında Fransızlar, sonra ise 18 yıllarında Almanlar tarafından yapılmıştır.

Magnesia AVM saat kaça kadar açık?

Magnesia AVM her gün sabah saat tam onda (10.00) çalışmaya başlar. Gece saat ona kadar (22.00) aralıksız çalışmaya devam eder.

Nysa Antik Kenti nerede?

Antik Karia bölgesinin önemli bir kenti olan Nysa, Aydın – Denizli karayolu üzerinde Aydın'ın 30 km. doğusunda Sultanhisar İlçesi'nin 3 km. kuzeybatısında yer almaktadır.

Magnesia acik mi?

Magnesia AVM her gün sabah saat tam onda (10.00) çalışmaya başlar. Gece saat ona kadar (22.00) aralıksız çalışmaya devam eder.

Magnesia da hangi mağazalar var?

İçinde sinema salonu, yemek katı, eğlence merkezleri ve çocuk oyun alanları bulunan Magnesia AVM'de Tesco Kipa, Cinens, LC Waikiki, Teknosa, Fun Plus, Mango ve D&R, Mavi, Deichmann, De Facto, US Polo, İpekyol, Sarar, Damat, Colin's, Kigih, Hotic, Greyder, Elle, English Home, Yves Rocher, KRC, Watsons, Flormar, Jumbo, ...

Nysa antik Kentine nasıl gidilir?

Nysa Antik Kenti Nasıl Gidilir?
  1. Toplu Taşıma araçlarıyla ulaşmak için; Aydın otogarından kalkıp Sultanhisar ilçesine giden otobüslerle ulaşım sağlayabilirsiniz.
  2. Şahsi aracınızla ulaşmak için ise; Denizli- Aydın karayolu üzerinde tabelalar yardımıyla buraya çok rahat bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz.

Nysa antik Kenti hangi mahallede?

Nysa - Aydın Antik Karia Bölgesi'nin önemli bir kenti olan Nysa, Aydın–Denizli karayolu üzerinde Aydın'ın 30 kilometre doğusunda, Sultanhisar İlçesi'nin 3 kilometre kuzeybatısında yer almaktadır.