Düden Şelalesi nerede bulunur?

İçindekiler:

  1. Düden Şelalesi nerede bulunur?
  2. Düden şelalesinin ismi nereden gelir?
  3. Düden nerenin ilçesi?
  4. Düden Şelalesi Türkiye'de midir?
  5. Düden Şelalesi nasıl oluşmuştur kısa bilgi?
  6. Düden Şelalesi doğal mı?
  7. Düden Şelalesi'ne nasıl gideriz?
  8. Düden Şelalesi saat kaça kadar açık?
  9. Düden Şelalesi Hangi falezden denize dökülmektedir?
  10. Düden Şelalesi tarihi mi?

Düden Şelalesi nerede bulunur?

Düden Şelalesi Antalya merkeze ortalama 12 kilometre uzaklıktadır ve kişiler özel araçlarıyla rahat bir şekilde bu şelaleye gidebilirler. Ortalama merkezden 24 dakika olan bu yere toplu taşımayla da gidebilirsiniz. Düden Şelalesine Nasıl Gidilir? Düden Şelalesi, Antalya merkeze 24 dakika uzaklıkta yer almaktadır.

Düden şelalesinin ismi nereden gelir?

Bu alana girdiğinizde ilk olarak antik mezar kalıntıları çıkıyor karşımıza. Varsak yakınlarında bulunan ve antik ismi Lyrboton Kome olarak adlandırılan bir köye ait olan bu antik mezarda, kayaya oyulmuş mezar odaları ve üzeri kapakla örtülü sandıklar bulunuyor. Düden kelimesi, suyu yutan deliklere verilen isimdir.

Düden nerenin ilçesi?

Dünyanın dört bir tarafından her yıl binlerce ziyaretçi alan Düden Şelalesi Antalya il sınırları içinde yer almaktadır.

Düden Şelalesi Türkiye'de midir?

Düden Şelalesi Antalya: Detaylı Gezi Bilgileri. Ülkemizin en önemli turizm merkezlerinden olan Antalya'da bulunan Düden Şelalesi, eşsiz doğal güzelliği, yeşilin ve mavinin birbirinden güzel tonları ile her yıl yerli ve yabancı yaklaşık 3 milyon kişiyi ağırlıyor.

Düden Şelalesi nasıl oluşmuştur kısa bilgi?

Düden Şelalesi Nasıl Oluştu? Eski Antalya-Burdur asfaltının 28. kilometresinde, Kırkgözler 30. kilometresinde Pınarbaşı adlı iki tane büyük karstik kaynak bulunmaktadır. Debisi ve su miktarı epey fazla olan bu iki nehir kısa bir akıştan sonra tekrar Bıyıklı Düdeni içerisinde birleşirler.

Düden Şelalesi doğal mı?

Kırkgöz ve Pınarbaşı olmak üzere 2 büyük kaynağın sularıyla oluşan Antalya'nın dünyaca ünlü doğa harikalarından Düden Şelalesi'nin suyu kurudu. Antalya Büyükşehir Belediyesi de şelale içindeki kaynaktan borularla suyu aşağıdan yukarıya çıkararak devridaimle yapay şelale oluşturdu.

Düden Şelalesi'ne nasıl gideriz?

Düden Şelalesine toplu taşıma araçları ile ulaşmak için VC30, CV17, CV17A, VC30, VL62, VF66, VC69 numaralı Antalya Belediye otobüslerini kullanabilirsiniz. 5A numaralı belediye otobüsleri ile hem Düden Şelalesine hem de Kurşunlu şelalesine ulaşmak mümkündür.

Düden Şelalesi saat kaça kadar açık?

Düden Şelalesin yaz aylarında; 09.00 ile 19.30 saatleri arasında, kış aylarında ise 09.00 ile 18.00 saatleri arasında açık bulunmaktadır.

Düden Şelalesi Hangi falezden denize dökülmektedir?

Bu iki kola ayrılan şelaler Akdeniz'e dökülür. Aşağı Düden Şelalesi, Lara yakınlarında şehir merkezine 8 kilometre uzaklıktadır. Bu bölümü yaklaşık 40 metrelik falezlerden denize dökülmektedir.

Düden Şelalesi tarihi mi?

Doğal güzelliğiyle ziyaretçilerini büyüleyen Düden Şelalesi, içerisindeki antik kalıntılarla tarihe ışık tutuyor. Şelale sınırları içindeki M.Ö 2 ve 7'nci yüzyıla ait antik zeytinyağı işliği ve antik mezarlar Büyükşehir Belediyesi'nin girişimleri ile ilk kez resmi kayıt altına alındı.