Vajinada sümüksü akıntı neden olur?

İçindekiler:

  1. Vajinada sümüksü akıntı neden olur?
  2. Adete yakın akıntı nasıl olur?
  3. Adet sonrası beyaz akıntı nasıl olur?
  4. Yumurtlamadan sonra akıntı devam eder mı?

Vajinada sümüksü akıntı neden olur?

Bu fizyolojik vajinal akıntı, yumurtlama dönemi yaklaştıkça iç çamaşırlarını ıslatacak kadar artabilir. Yumurtlama gününde yumurta akı kıvamında, çekince uzayan, sümüksü ve şeffaf bir görünüm alır. Her ne kadar aşırı miktarda olabilse de, fizyolojik akıntı renksiz, kokusuzdur; kaşıntı ve tahriş yapmaz.

Adete yakın akıntı nasıl olur?

Normalde adet döngüsünün evrelerine göre farklılık gösteren vajinal akıntı, adet kanamasından sonra beyaz renkte, yumrutlama evresinde ise şeffaf ve uzayan bir yapıda görülebilir. Yumurtlama evresinden sonra, adet öncesi dönemde ise hafif koyu kıvamda bir akıntı görülmesi normaldir.

Adet sonrası beyaz akıntı nasıl olur?

Adet kanaması bittikten sonra kremsi ve beyaz, az miktarda akıntı görülmesi normaldir. Yumurtlama evresine girildiğinde, yani adet kanamasından sonraki yaklaşık 14. günde, yumurta beyazı gibi renksiz ve koyu kıvamlı, uzayan bir akıntı görülebilir, hatta bu akıntı doğurganlığın bir belirtisi olarak da kabul edilebilir.

Yumurtlamadan sonra akıntı devam eder mı?

Yumurtlamadan sonra akıntı yine şekil değiştiri. Akıntı azalır, pürtüklü ve yapışkan olur. Vajinada yine kuru olarak hissedilir. Bu ortamda spermlerin hareketleri güçleşir, rahim ağzından geçemezler ve vajinada tabii ki uzun süre yaşayamazlar.