Venüs'ün kaç uydusu vardır?

İçindekiler:

  1. Venüs'ün kaç uydusu vardır?
  2. Kızıl Gezegen olarak bilinen gezegen nedir?
  3. Venusun uydusu var mi?
  4. Uydusu olan gezegenler hangisi?
  5. Uranüs ün kaç uydusu vardır?

Venüs'ün kaç uydusu vardır?

Venüs, Güneş Sistemi'mizin 2.gezegenidir. Büyüklük olarak ise Merkür ve Mars'tan sonra en küçük 3.gezegendir. Dünya'nın komşusu olan Venüs'ün de uydusu yoktur.

Kızıl Gezegen olarak bilinen gezegen nedir?

Mars, Güneş Sistemi'nin Güneş'ten itibaren dördüncü gezegeni. Roma mitolojisindeki savaş tanrısı Mars'a ithafen adlandırılmıştır. Yüzeyindeki yaygın demir oksitten dolayı kızılımsı bir görünüme sahip olduğu için "Kızıl Gezegen" de denir.

Venusun uydusu var mi?

Güneş'e en yakın gezegen Merkür, bilinen en uzak gezegen ise Plüton'dur. Dünya'ya uzaklık ve yarıçap olarak en yakın gezegen Venüs'dür. Dünya'nın 1, Mars ve Neptün'ün 2, Uranüs'ün 6, Satürn'ün 10 ve Jüpiter'in 12 uydusu vardır. Merkür ve Venüs'ün uydusu yoktur.

Uydusu olan gezegenler hangisi?

Satürn, yörüngesinde keşfedilen 20 yeni uydu ile Jüpiter'i geçerek en çok uydusu bulunan gezegen oldu. BBC'nin haberine göre, ABD'de yapılan araştırma kapsamında, Hawai'de bulunan Subaru teleskobu kullanılarak 5 kilometre çapındaki 20 yeni uydu keşfedildi.

Uranüs ün kaç uydusu vardır?

Uranüs, güneş sisteminin yedinci gezegenidir ve bilinen 27 doğal uydusu vardır. Bu uydulara William Shakespeare ve Alexander Pope'un eserlerindeki karakterlerin isimleri verilmiştir. Titania ve Oberon adı verilen ilk iki uydu 1787 yılında İngiliz astronom William Herschel tarafından keşfedilmiştir.