Engelli raporu ile araç alırken ÖTV indirimi nasıl hesaplanıyor?

İçindekiler:

  1. Engelli raporu ile araç alırken ÖTV indirimi nasıl hesaplanıyor?
  2. ÖTV muafiyeti 2021 hangi araçları kapsıyor?
  3. 92 engelli raporu araç alımında yüzde kaç indirim?
  4. 2021 engelli araç limiti artacak mı?
  5. Engelli üzerine hangi araçları alabilir?
  6. Engelli ÖTV indirimi hangi araçlar için geçerli?
  7. 93 engelli raporu araç alımında yüzde kaç indirim?
  8. Yüzde 40 raporla araç alınır mı?
  9. %40 engelli raporu ile alinan aracı kimler kullanabilir?

Engelli raporu ile araç alırken ÖTV indirimi nasıl hesaplanıyor?

Engelli ÖTV indirimi hesaplama işlemi ise kişilerin engel derecesine göre aracın vergiler dahil satış fiyatı üzerinden yapılıyor. Engel derecesi @ ve ‰ arasında olan kişiler sıfır kilometre bir araç almak istediklerinde &,3'lük ÖTV indiriminden yararlanabiliyor.

ÖTV muafiyeti 2021 hangi araçları kapsıyor?

Arazi aracı, ATV, Panelvan, Pickup, Jeep, Binek Otomobil vb araçlar fark etmeksizin muafiyetten yararlanabiliyorsunuz. Burada sadece van, kamyonet, panelvan, pick-up modelleri gibi yük taşıma odaklı modellerde 2800 cc veya altında motor hacimleri şartı var.

92 engelli raporu araç alımında yüzde kaç indirim?

Bu indiriminden faydalanmak için sıfır kilometre ve en fazla 1.6 motor hacmine sahip araçlar tercih edilmesi gerekiyor. Bilindiği üzere normal şartlarda ÖTV fiyatına artı olarak yüzde 18'lik bir KDV de eklenmektedir. Ancak engelli raporu ile alınan araçlarda yüzde 40'a varan bir indirim söz konusu olmaktadır.

2021 engelli araç limiti artacak mı?

Engellilerin binek otomobil alımında ÖTV istisnası limiti, 2021 yılı için 3 TL (8 Seri No.lu ÖTV Tebliği). Tüm binek otomobillerde engelliler için ÖTV istisnası uygulanabilmesi için, hesaplanması gereken ÖTV ve diğer her türlü vergiler dâhil bedelin 2021 yılı için 3 TL'yi aşmaması gerekiyor.

Engelli üzerine hangi araçları alabilir?

%40 Engelli̇ Raporuyla Araç Alımı ÖTV de dahil olmak üzere tüm vergiler dahil bedeli 303.200 TL olan; binek otomobil, panelvan, pick-up, arazi taşıtı, jeep, Station Wagon olması farketmeksizin tüm araçlar bu uygulama kapsamında araç alabilir.

Engelli ÖTV indirimi hangi araçlar için geçerli?

Engelli araç ÖTV indirimi pick-up, binek otomobil, panelvan, arazi taşıtı, ATV, steyşın vagon, van, kamyonet ve motosiklet gibi araçlarda geçerlidir. Bunun yanında bireyin %90 engellilik durumunda birey 18 yaş altında ise anne ve babasına vereceği muvafakatname ile araç alabilir.

93 engelli raporu araç alımında yüzde kaç indirim?

Bilindiği üzere normal şartlarda ÖTV fiyatına artı olarak yüzde 18'lik bir KDV de eklenmektedir. Ancak engelli raporu ile alınan araçlarda yüzde 40'a varan bir indirim söz konusu olmaktadır. Engelli vatandaşlar sıfır araç almak isterseler, devletin düzenlemiş olduğu ÖTV indiriminden yararlanabilirler.

Yüzde 40 raporla araç alınır mı?

Engelliler sıfır alacakları araçlar için KDV ve ÖTV indirimlerinden yararlana bilmektedirler. En az %40 engelli raporuna sahip iseniz şartlara uygun sıfır araç alımı yapabilirsiniz. %90 üzerinden engelli bir yakınına sahip iseniz de yine KDV ve ÖTV indirimli olarak sıfır yerli ve yabancı araç alımı yapabilirsiniz.

%40 engelli raporu ile alinan aracı kimler kullanabilir?

H sınıfı ehliyetle alınan %40 altı engelli vatandaşların araçları ise sadece engelli vatandaşın kendisi tarafından kullanılması zorunludur, başka birisi kullanamaz.