Yedek subay neye göre seçiliyor?

İçindekiler:

  1. Yedek subay neye göre seçiliyor?
  2. 2021 yedek subay başvuruları ne zaman?
  3. Asteğmenlik çıkmazsa ne olur?
  4. Yedek subaylara telefon serbest mi?
  5. Yedek subay Meslekçi mi takım komutanı mı?
  6. Asteğmenlik kimlere çıkar?

Yedek subay neye göre seçiliyor?

Yedek subay adayları belirlenirken; yükümlülerin istekleri de dikkate alınarak meslek bilgisi, tahsil, akademisyenlik ve sağlık durumları ile yaş, yabancı dil notu, lisans bitirme notu, fiziksel özellik, günün gelişen şartları ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaçları dikkate alınarak Milli Savunma Bakanlığınca ...

2021 yedek subay başvuruları ne zaman?

Ağustos 2021 sınıflandırma döneminde silahaltına alınmak isteyen asker adayları 31 Mayıs 2021 (dahil) tarihine kadar yoklama ve askerlik hizmeti ile celp tercihini e-Devletten veya en yakın askerlik şubesine müracaat ederek yaptırdı.

Asteğmenlik çıkmazsa ne olur?

Yedek subay ve yedek astsubaylık Kurada çıkmamaları durumunda erteleme hakkı olan yükümlüler, askerliklerini erteleyebiliyor ya da eğitim durumlarına göre yedek subay, yedek astsubay veya er/erbaş olarak vatani görevlerini yerine getirebiliyor.

Yedek subaylara telefon serbest mi?

Askerde akıllı telefon kullanmak yasak. Askerde kullanmak için kamerası, interneti, mobil interneti olmayan sadece sesli iletişim için kullanılabilecek sıradan bir telefon kullanmalısınız.

Yedek subay Meslekçi mi takım komutanı mı?

Yedek subaylar iki farklı şekilde acemi birliğine katılırlar.Eğer askeriye için önemli bir bölümden mezunsanız sizi meslek kurasına tabi asteğmen olarak , aksi halde ise takım komutanı olarak askere alır.bunu kesin olarak silüste sevk başlangıcı tarihiniz ile aşağıdaki sarı yazıdaki(Milli savunma bakanlığı TRT Duyurusu ...

Asteğmenlik kimlere çıkar?

4 yıllık fakülte ya da yüksekokul mezunu olan ve askerliği yapmamış kişiler, belli kriterler doğrultusunda askerliğini asteğmen olarak yapabilmektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesi altında yapılan sınav ile beraber başarı gösteren kişiler, asteğmen olarak askerlik görevini icra eder.