Sözcük kelimesinin eş anlamlısı nelerdir?

İçindekiler:

  1. Sözcük kelimesinin eş anlamlısı nelerdir?
  2. Lezzet kelimesinin eş anlamı nedir?
  3. Barış kelimesinin eş anlamı nedir?
  4. At kelimesinin eş anlamı nedir?
  5. Sulh ve barış eş anlamlı mı?
  6. At kelimesinin eş seslisi var mı?

Sözcük kelimesinin eş anlamlısı nelerdir?

O halde, sözcük eş anlamlısı kelime nedir, açıklayalım. Sözcük kelimesinin eş anlamlısı '' kelime '' sözcüğüdür. Sözcük ve kelime aynı manaya geldiklerinden ötürü, bu iki sözcüğün cümle içerisinde, birbirlerinin yerlerine kullanılabilmeleri olanaklıdır.

Lezzet kelimesinin eş anlamı nedir?

Hoşa giden anlamlar içeren tat kelimesinin eş anlamlı kelimeleri lezzet ve zevk olarak bilinmektedir. Bu her iki kelime tat sözcüğünün yerine kullanılabilmektedir.

Barış kelimesinin eş anlamı nedir?

Eş anlamlı kelimeler aynı anlam barındırdığı için birbirlerinin yerine kullanılabilen kelimelerdir. Barış kelimesinin yakın anlamı ve eş anlamı ise sulh, hazar, musalaha kelimeleridir.

At kelimesinin eş anlamı nedir?

Beygir kelimesinin sözlük anlamı yük taşıyandır. Dilimize Farsçadan geçmiş olan semend kelimesi at işe anlamlıdır. Divan şairleri semend ve kemend kelimeleriyle kafiye yaparak birçok gazel kaleme almıştır.

Sulh ve barış eş anlamlı mı?

Sulh kelimesinin eş anlamlısı barış kelimesidir. Bu iki kelimede birbirlerinin yerine kullanılabilir.

At kelimesinin eş seslisi var mı?

Ancak anlam açısından farklılık gösterirler. Eş sesli kelimeler: Aç, alay, bin, ay, atlet, at, bel, boğaz, çay, cilt, bağ, diz, dil, dolu, ekmek, hayır, güç, koca, kazan, koy, ekmek, iç, in, pazar, ocak, soluk, satır, sağ, yaz, yat, yaş, yar, yüz, sıra.