Menekşe çiçeğinin özelliği nedir?

İçindekiler:

  1. Menekşe çiçeğinin özelliği nedir?
  2. Menekşe nedir kısaca tanımı?
  3. Menekşe çiçeği anlamı nedir?
  4. Menekşe çiçeği hangisi?
  5. Menekşe çiçeği ne işe yarar?
  6. Kaç çeşit menekşe var?
  7. Menekşe nasıl bir bitki?
  8. Menekşe çiçeği ne kadar yaşar?
  9. Menekşe çiçeği neden sararır?
  10. Menekşe çiçeği hangi mevsimde açar?
  11. Menekşe çiçeği nasıl kullanılır?
  12. Mor menekşe çayı neye iyi gelir?
  13. Menekşe kaç renktir?
  14. Mor menekşe nerede yetişir?
  15. Menekşe nasıl ortamı sever?
  16. Menekşe kaç günde çoğalır?
  17. Menekşe kaç gün susuz kalabilir?
  18. Menekşe çiçeği nereyi sever?
  19. Menekşem sarardı ne yapmalıyım?
  20. Menekşe nasıl büyür?

Menekşe çiçeğinin özelliği nedir?

Bitkinin yaprakları, kalp biçimine benzer ve düzensiz şekildedir. Çiçekleri ise oldukça asimetrik bir görünüm içerisindedir. ... Çiçeğin rengi ise kendi isminden gelen menekşe rengindendir; ama kimi zaman mavi, beyaz, sarı, pembe gibi renkleri de mevcuttur. Çiçek sayısı fazlacadır ve çok hoş bir görünüm sağlar.

Menekşe nedir kısaca tanımı?

Menekşe, menekşegiller (Violaceae) familyasına bağlı Viola cinsini oluşturan çoğunlukla saksılarda yetiştirilen bitki türlerinin ortak adı. 4 arası türü bulunmaktadır. Dünyanın birçok yerinde yetişebilmekle beraber en çok kuzey yarımkürede yetişir. Ayrıca Hawai ve Güneydoğu Asya'da da yetişebilir.

Menekşe çiçeği anlamı nedir?

Menekşe çiçeği saflığı ve güzelliği simgelemesi nedeni ile birçok kişi tarafından tercih ediliyor. Saflığı simgeleyen menekşe çiçeği İngiltere'den dünyaya yayılmıştır ve hikayesi de bu şekilde ortaya çıkmıştır. Çiçeği aldığınız kişiyi saf bir şekilde sevdiğinizi menekşe ile ifade edebilirsiniz.

Menekşe çiçeği hangisi?

Menekşe çiçeği; menekşegiller ailesine ait olan bir çiçek türüdür. Genel olarak mor rengi ile bilinen menekşe çiçeği, pek çok türe sahip olan bir çiçektir. Otsu bitkisi olmasına karşın, uzun bir ömrü olduğundan çok yıllık bitkiler olarak bilinir.

Menekşe çiçeği ne işe yarar?

Egzama, akne ve öteki cilt sorunlarında iyileştirici etkisi görülür. Baş ağrısı, sinirlilik hali ve uykusuzluğa karşı olumlu etkileri vardır. Göğsü yumuşatır, balgamı söktürür. Soğuk algınlığı, anjin, boğmaca, öksürük ve bronşit durumlarında iyileştirici ve rahatlatıcıdır.

Kaç çeşit menekşe var?

Menekşe saksı çiçeği, ev, ofis, iş yerleri gibi yaşam alanlarımızı renklendiren pembe, mor, beyaz ve mor-beyaz gibi renkleri bulunan çiçekli bitkilerdir.

Menekşe nasıl bir bitki?

Botanik Bilgi : Menekşegiller familyasından 10-40cm boyunda çokyıllık bir bitkidir.. Menekşe yetiştiği toprağa ve iklime göre çok çeşitli şekiller alan bir bitkidir. Aynı bitkinin çiçekleri farklı farklı açabilir. ... Menekşe çiçeğinin Latince ismi tricolor yani üç renkli anlamına gelen bir isimle anılır.

Menekşe çiçeği ne kadar yaşar?

Genellikle mora çalan ve yine adını verdiği "menekşe rengi" çiçekleriyle tanınsa da aslında yüzlerce menekşe çeşidi bulunuyor. Otsu bir bitki olmasına rağmen çok yıllık da olduğundan iyi bakıldığında ya da yetişmesi için uygun şartlar sağlandığında uzun yıllar hayatta kalabiliyor.

Menekşe çiçeği neden sararır?

Aşırı güneşe kalan yaprakları canlı yeşil renklerinden koyu kahverengi olup belli bir süre sonra bozulmaktadırlar. Menekşeleri koyacağınız yerde cam önü ise asla cereyan da kalmamasına özen gösteriniz. Cereyanda uzun süre kalan bitki kısa sürede size küserek çiçek açmaz ve belli bir süre sonra bozulmaya yüz tutar.

Menekşe çiçeği hangi mevsimde açar?

Menekşeler yerini sevdiğinde ve sulaması yeterli olduğunda mevsimi geldiğinde kendiliğinden çiçek açan bitkilerdir. Gün kısaldıkça çiçeklenme durumları azalır, günler uzadıkça ise çiçeklenmesi artar. Menekşe bu nedenle bahar aylarında çiçek açmaya başlar. Yaz aylarına kadar devam edebilir.

Menekşe çiçeği nasıl kullanılır?

Yaprakları çiğ ve pişmiş olarak yenir. Süs bitkisi olarak ve tedavi amacıyla da kullanılır. Menekşe çiçeği bir miktar sıcak süte katılıp losyon olarak ciltteki kızartılara ve ellere sürülebilir. Menekşe yağı, saç dökülmelerinde yumurta sarısı ve badem yağı ile birlikte saç derisine sürülerek kullanılır.

Mor menekşe çayı neye iyi gelir?

- Hercai menekşesi çayı, kış aylarında tüketildiğinde solunum yollarını yumuşatarak şiddetli öksürüğün önüne geçmektedir. - Balgam söktürücüdür. Solunum yollarını açarak daha rahat nefes almayı sağlar. - Kanı temizler, kanı toksinlerden arındırır.

Menekşe kaç renktir?

Menekşe saksı çiçeği, ev, ofis, iş yerleri gibi yaşam alanlarımızı renklendiren pembe, mor, beyaz ve mor-beyaz gibi renkleri bulunan çiçekli bitkilerdir.

Mor menekşe nerede yetişir?

Akdeniz ülkelerinde, Kafkaslar ve Balkanlar'da kendine bolca yetişme alanı bulan menekşe, ülkemizde de hemen her yerde yetişiyor.

Menekşe nasıl ortamı sever?

Peki menekşe nasıl yetiştirilir: Menekşe bakımı Menekşe bitkisi aydınlık ortamları sevse de doğrudan güneş ışığına maruz kalmaktan pek hoşlanmaz. Bu nedenle kendisi havadar bir mutfak gibi hem güneşe doğrudan maruz kalmadığı hem de aydınlık bir ortamda yetişebilir.

Menekşe kaç günde çoğalır?

Bir şişeyi oda sıcaklığındaki suyla doldurun. Burada dikkat edilmesi gereken menekşe yapraklarının suyun içinde kalmamasıdır. Şişeye yerleştirdiğiniz yapraklarınızı doğrudan güneş almayan ışıklı ve sıcak bir yere alın. 2-4 hafta sonra menekşe köklerinin oluş göreceksiniz.

Menekşe kaç gün susuz kalabilir?

Menekşeler, 2-3 gün arayla sulanmalıdır. Fakat yaşadığınız bölgenin havası nemliyse daha seyrek aralıklarla sulayabilirsiniz. Toprağını elinizle yoklayarak sulayıp sulamanız gerekmediğini anlayabilirsiniz. 1 cm altının tamamıyla kuruduğunu fark ederseniz ona su vermelisiniz.

Menekşe çiçeği nereyi sever?

Nemli ve yoğunluğu düşük topraklarda yaşamayı seven bu bitki için torflu toprak hazırlamalısınız. Menekşeler aydınlık ortamları sever ancak dik gelen güneş ışınları onlara göre değildir. Perde arkasından gelen ışık onlar için idealdir. Menekşeyi konumlandırırken yaz kış ayrımı yapılmalıdır.

Menekşem sarardı ne yapmalıyım?

Yaprakarından sulamak menekşeyi soldurup öldürecektir bu nedenle saksının altından bir tabağa su koyarak sulamak en doğru sulama şekli olacaktır. Çok sıcakta ya da çok soğukta değil, oda sıcaklığında bakımı yapılmalıdır.

Menekşe nasıl büyür?

Nemli ve yoğunluğu düşük topraklarda yaşamayı seven bu bitki için torflu toprak hazırlamalısınız. Menekşeler aydınlık ortamları sever ancak dik gelen güneş ışınları onlara göre değildir. Perde arkasından gelen ışık onlar için idealdir. Menekşeyi konumlandırırken yaz kış ayrımı yapılmalıdır.