Aniden baş dönmesi neden olabilir?

İçindekiler:

  1. Aniden baş dönmesi neden olabilir?
  2. Tansiyonum neden düşüyor?
  3. Tansiyon nasıl yükseltilir Saraçoğlu?
  4. Tansiyon düşünce ne oluyor?

Aniden baş dönmesi neden olabilir?

Baş dönmesinin yaygın nedenleri arasında migren, kullanılan ilaçlar ve alkol bulunur. Baş dönmesi dengeyi sağlayan iç kulaktaki bir problemden de kaynaklanabilir. Baş dönmesi sıklıkla vertigonun bir sonucudur. Vertigo ve vertigo ile ilişkili baş dönmesinin en sık nedeni benign paroksismal pozisyonel vertigodur (BPPV).

Tansiyonum neden düşüyor?

Vücudun hormon üretimini engelleyen tüm hastalıklar düşük tansiyona neden olmaktadır. Tiroid bezinin az çalışması, tiroid bezinin çok çalışması, kan şeker düşüklüğü, şeker hastalığı, böbreküstü bezi yetmezliği ve Adrenal yetmezlik gibi endokrin hastalıklarda tansiyon düşüklüğü görülür.

Tansiyon nasıl yükseltilir Saraçoğlu?

İbrahim Saraçoğlu'nun da altını çizerek belirttiği magnezyum içerikli besinlerin tüketildiğinde de düşük tansiyonun yükseldiği gözlenmektedir. Magnezyum, fesleğen gibi yeşil yapraklı sebzelerde, soya fasulyesinde ve badem, kaju gibi kuru yemişlerde bolca mevcuttur.

Tansiyon düşünce ne oluyor?

Kanın damarlara yaptığı basıncın yeterli olmadığı durumlarda oluşacak en yaygın belirtilerden biri de mide bulantısı, hatta kusma halidir. Eğer bildiğiniz başka bir sebep yokken mideniz bulanıyor, kusuyor, hatta aynı anda baş dönmesi, göz kararması gibi sorunları da yaşıyorsanız muhtemelen tansiyonunuz düşmüş demektir.