SGK prim günü kaç gün?

İçindekiler:

  1. SGK prim günü kaç gün?
  2. E devletten SGK prim Sorgulama Nasıl Yapılır?
  3. Staj sigortası yapıldığını nasıl anlarız?
  4. 7200 is günü kaç yıl eder?
  5. Toplam sigorta günümü nasıl öğrenebilirim?
  6. Primin ne kadar yattığını nasıl öğrenebilirim?
  7. Kıdem tazminatı hesabında 1 yıl kaç gündür?
  8. 1 yılda kaç gün prim ödenir?

SGK prim günü kaç gün?

01.05.2008 tarihinden itibaren aktif iş yaşamına atılan erkekler, 5400. gün sonrasında yaşları yeterli olduğu takdirde emekli olmaya hak kazanır. 01.05.2008 yılı ve sonrası iş hayatına atılan kadınlar, 58 yaş ve 7200 gün şartı ile emekli olabilirler.

E devletten SGK prim Sorgulama Nasıl Yapılır?

E-SGM üzerinden;Bu sistemde sizden şifre yerine TC kimlik numaranız, cilt numaranı, doğum iliniz gibi kimlik bilgileriniz istenecektir. Kimlik bilgilerinizi girdikten sonra açılan sayfadan SSK sigorta sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Staj sigortası yapıldığını nasıl anlarız?

e-Devlet şifrenizi aldıktan sonra SGK hizmet dökümü sorgulaması yapmak için https://www.turkiye.gov.tr/4a-hizmet-dokumu web sitesine gitmeniz gerekmektedir. e-Devlet sistemine T.C. kimlik numaranız kayıtlı olduğu için bütün hizmet bilgileriniz karşınıza gelecektir.

7200 is günü kaç yıl eder?

İlk sigorta başlangıcı 1.5.2008 tarihinden sonra olanlar 7200 gün, 60 yaş ve 25 yıllık sigorta süresinden sonra emekli olabilmektedir.

Toplam sigorta günümü nasıl öğrenebilirim?

SGK hizmet dökümünü kolayca alabilmek için e-devlet sistemine ait olan turkiye.gov.tr internet sitesine girmeniz gerekir. Anasayfadaki giriş yap butonuna tıkladıktan sonra size en uygun giriş seçeneğini kullanarak sisteme giriş yapabilirsiniz.

Primin ne kadar yattığını nasıl öğrenebilirim?

Bunu yapmanız için E-Devlet şifreniz yoksa en yakın PTT şubesinden E-Devlet şifresi almalısınız. Ardından sisteme giriş yapıp SGK Hizmet Dökümü şeklinde arama yapmalısınız. Aramada karşınıza çıkan sayfadan sigortanızın yatıp yatmadığını kolayca öğrenebilirsiniz. Bir diğer yöntemse ALO 170 SGK hattını aramaktır.

Kıdem tazminatı hesabında 1 yıl kaç gündür?

Dolayısıyla bu durumda her bir yıl için 30 günlük ücret tutarında kıdem tazminatı hesaplandıktan sonra kalan artık ay ve günler içinde kıdem tazminatı ödenmektedir. Yargıtay içtihatları 1 yılın 360 gün değil 365 gün baz alınarak Kıdem tazminatı hesabının yapılması yönündedir.

1 yılda kaç gün prim ödenir?

Daire kararında açıkça bir yılın 365 gün olarak hesaplanması gerektiğini vurgulamıştır. 5”, şeklinde hükmü vardır. SGK tarafından yıl 360 gün olarak esas alınmaktadır.