Slime çok yapışkan olursa ne yapılır?

İçindekiler:

  1. Slime çok yapışkan olursa ne yapılır?
  2. Slime neyle çıkar?
  3. Slime buzdolabına konur mu?
  4. Sert bir slime nasıl yumuşatılır?
  5. Borakslı Slaym nasıl yapılır?
  6. Slaym nedir nasıl yapılır?
  7. Slime ın zararları nelerdir?
  8. Slime neden zararlı?
  9. Hazır Slimenin içinde ne var?

Slime çok yapışkan olursa ne yapılır?

Slime'ı eline al. Parmakların arasında iyice uzat, sonra tekrar sıkıştır. Slime daha az yapışkan hâle gelene kadar bunu birkaç kez daha tekrarla. Slime hâlâ aşırı yapışkan geliyorsa 1/2 çorba kaşığı (7,5 mL) daha kontak lens solüsyonu ekleyip tekrar yoğur.

Slime neyle çıkar?

Sirkeyi kullanmadan önce buzu lekenin üzerine gezdirin. slime parçaları donar ve çıkarılması daha kolay olur. Lekenin üzerine sirke sürdükten sonra bir fırça yardımıyla fırçalayın. Sirkenin asiditesi slime'i çözecektir. Lekenin fazlalığına bağlı olarak daha fazla sirke eklemeniz gerekebilir.

Slime buzdolabına konur mu?

Slimebuzdolabına koy. Düşük sıcaklık bakteri ve küflerin çoğalmasını yavaşlatacağından, buzdolabını saklamak için en iyi yerdir.

Sert bir slime nasıl yumuşatılır?

Slime'ı ılık suda beklet. Bir kaba biraz ılık su dök ve slime'ı suyun içine yerleştir. Ellerinle slime'ı biraz karıştırabilirsin. Suda bir dakika kadar beklet. Sanki dağılıyormuş gibi gözükebilir ama bir şey olmayacak.

Borakslı Slaym nasıl yapılır?

1 yemek kaşığı boraksı, 1 su bardağı sıcak suyun içine koyup, iyice karıştırın. Boraks tozu tamamen eriyene kadar karıştırmaya devam edin. Başka bir kavanoza, 1/2 su bardağı tutkalı ve sıcak suyu karıştırın. Bunu sulu bir yapışkan üretmek için yapıyoruz.

Slaym nedir nasıl yapılır?

Slime için öncelikle bir su bardağı ılık suya çay kaşğı ucu ile boraks ve bir çay kaşığı ucu ile gıda boyası ekleniyor. Kıvam alıncaya dek karıştırılıyor. Daha sonra bir kaba bir bardak su bazı tutkal dökülüyor ve bunun üzerine bir bardak oda sıcaklığındaki su dökülüyor ve karıştırılıyor.

Slime ın zararları nelerdir?

Slime'ın genel olarak zararlarını şu şekilde sıralayabiliriz. Slime hamurunda boraks kullanımı sonucu deride dökülme, kaşıntı, egzema, karaciğerde ve merkezi sinir sisteminde ciddi olabilecek hasarlar meydana gelebilmektedir. Ölümlere sebebiyet verebilir.

Slime neden zararlı?

İçerisinde boraks maddesinin yoğun miktarda bulunduğu slime hamuru cilt kanserini tetikleyerek insan sağlığını olumsuz etkilemektedir.

Hazır Slimenin içinde ne var?

“ Hancı boraks, gıda boyası, zamk ya da tutkal, sim ile hazırlanan bu hamurun içine bazen de oje, traş köpüğü ve traş losyonu katıldığını söyleyerek, “Yapıştırıcılar kırtasiyelerden, boraks ise eczanelerden rahatlıkla temin edilebilmektedir.