Devlet memuru olmak için şartlar nelerdir?

İçindekiler:

  1. Devlet memuru olmak için şartlar nelerdir?
  2. Devlet memuru olmak için yaş sınırı kaç?
  3. Kimler devlet memuru olamaz?
  4. Düz memur olmak için hangi bölüm okunmalı?
  5. Devlet memuru olmak için KPSS şart mı?
  6. 35 yaşında Hangi memur olunur mu?
  7. 35 yaş sınırı kalktı mi?
  8. Hangi suçları işleyen memur olamaz?
  9. 38 yaşında memur olunur mu?
  10. Tıbbi Sekreterlikte yaş sınırı nedir?

Devlet memuru olmak için şartlar nelerdir?

Kadrolu Memur Olmak için Aranan Şartlar Nelerdir?
  • T.C vatandaşı olmak.
  • 18 ila 35 yaş aralığında olmak.
  • Kamu haklarından mahrum bırakılmamış olmak.
  • Herhangi bir suç ile yargılanmamış veya hüküm giymemiş olmak.
  • En az lise, önlisans veya lisans mezuniyetine sahip olmak.

Devlet memuru olmak için yaş sınırı kaç?

Devlet memuru alımı için aranan şartlar arasında bazı kurumlar tarafından memurlukta yaş sınırı da yer almaktadır. Memur olma yaş sınırı ise yasa tarafından konulmaktadır. Devlet memurluğu için birçok alımda otuz beş yaşını doldurmamış veya da kırk yaşını doldurmamış olmaları istenmektedir.

Kimler devlet memuru olamaz?

Memuriyete engel suçlar ve cezalar bakımından 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu genel olarak üç ilke benimsemiştir:
  • Taksirli suçlar, ceza miktarı ne olursa olsun memuriyete engel suçlardan değildir. ...
  • Kasten işlenen bir suçtan dolayı 1 yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkum olan kişi memuriyete kabul edilemez.
Daha fazla öğe...

Düz memur olmak için hangi bölüm okunmalı?

Düz memurluk için lise, önlisans veya lisans mezunu olunabilir. Her mezuniyet durumu için KPSS sınavından alınan farklı puan türleri ile merkezi atamalarda düz memurluk atamaları gerçekleştirilmektedir.

Devlet memuru olmak için KPSS şart mı?

Belirli dönemlerde ve diğer belirlenen şartları yerine getirmek üzere kamu kurumları tarafından KPSS şartı olmadan çok sayıda memur alımları yapılır. 657 sayılı Kanun'un 4-B maddesinde kamu kurumlarında sözleşmeli olarak görev alabilmek için Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar belirtilir.

35 yaşında Hangi memur olunur mu?

Yani 35 yaşında veya 40 yaşında olanlar da memuriyete girebiliyor. Herhangi bir yaş engeli bulunmamaktadır. KPSS A GRUBU KADROLARDA YAŞ SINIRI VAR MI? KPSS A Grubundan alım yapan birçok devlet kurumu, memuriyete girecekler için 18 yaşını doldurmak ve 35 yaşını doldurmamış olmak şartı aramaktadır.

35 yaş sınırı kalktı mi?

Adalet Bakanlığı'nın Memur Sınav-Atama ve Nakil yönetmeliğinde yapılan değişiklikle bazı personel için memurlukta 35 yaş sınırı kalktı.

Hangi suçları işleyen memur olamaz?

Memuriyete Engel Teşkil Eden Mahkûmiyetler Devlet Memurları Kanunu 48/5'te düzenlenen suçların herhangi birinin işlenmesi takdirde ceza miktarı ve türü ne olursa olsun işlenen suç vasfından ötürü (yüz kızartıcı suçlar, devlete karşı işlenen suçlar, anayasal düzene karşı işlenen suçlar) memur olma şartı ortadan kalkar.

38 yaşında memur olunur mu?

Devlet memurluğu alımlarında birçok devlet kurumu, 35 yaşını doldurmamış veya 40 yaşını doldurmamış şartı aramaktadır. Tabi bu sınır tüm devlet kurumları tarafından uygulanmamaktadır. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 40. Maddesinde devlet memuru olmanın alt ve üst yaş sınırı belirlenmiştir.

Tıbbi Sekreterlikte yaş sınırı nedir?

Tıbbi sekreterlik alımı için yasa ile belirlenmiş hiçbir yaş sınırı bulunmamaktadır. Özel sektördeki kurumlar, kurum tercihi olarak genelde 35 yaş üzeri tıbbi sekreter alımı yapmazlar.