Nadaan ne demek?

İçindekiler:

  1. Nadaan ne demek?
  2. Yaran olmak ne demek?
  3. Nada ne demek TDK?
  4. Nobran kişilik ne demek?
  5. Şırtan ne demek argo?
  6. Ihvani yaran ne demek?
  7. Tehziz ne demek?
  8. Güher ne anlama gelir?
  9. Ülfet ne anlama gelir?
  10. Kaba nobran ne demek?
  11. Kaba kimlere denir?

Nadaan ne demek?

NÂDAN. 1. Câhil, bilmez, bilgisiz (kimse): Sükût etmek gibi âlemde nâdâna cevâb olmaz (Şefîî'den). Câhil ü nâdân ile ger edersen ülfeti / Yâ elinden yâ dilinden bir zarar eksik değil (Âşık Ömer).

Yaran olmak ne demek?

Yaran olmak ne demek? Yardım etmek, yararlı olmak. Yardım etmek, yararlı olmak.

Nada ne demek TDK?

Türk Dil Kurumu'na göre nadan kelimesinin manası şu biçimdedir: Bilgisiz, kötü, nobran, kaba, cahil şeklinde ifade etmek mümkündür. Nadan kelimesi kaba ya da cahil olan kişiler için kullanılan bir sözcük türüdür.

Nobran kişilik ne demek?

Türkçe anlamı ile beraber nobran; davranışı kaba, gönül kırıcı ve sert olan anlamına gelmektedir. Kişinin takındığı bir sert tavır üzerinden karşı tarafa bunu aktarması olarak da anlatmak mümkündür. Örneğin nobran bir kişilik, sert mizacını karşı tarafa ileten şeklinde anlaşılabilmektedir.

Şırtan ne demek argo?

Şırtan ne demek? Düğünde geline kılavuzluk eden kadın. Bir erkeğin kendi karısından söz ederken kullandığı ad.

Ihvani yaran ne demek?

İhvanın kelime anlamı: Yakın arkadaşlar, samimî dostlar, kardeşler. Bir topluluğa, tarikata vb. mensup olanlar anlamlarına gelmektedir. Merhum pederim Mûsâ Efendi de evlâtlarına şu hususlara dikkat etmeyi tavsiye ederdi: Mürşid yahut ihvan sohbetlerine devam etmek.

Tehziz ne demek?

(ﺗﻬﺰﻳﺰ) i. (Ar. hezz “hareket ettirmek”ten tehzіz) Uzun uzun ve hafifçe titretme, harekete getirme: Yâ Rab o ne çeşm-i fitne-engiz / Kim kılmada bir mezârı tehziz (Abdülhak Hâmit).

Güher ne anlama gelir?

Barut ve patlayıcı madde yapımında oksitleyici, tarımda gübre, hekimlikte ilâç olarak kullanılan potasyum nitratın yaygın adı.

Ülfet ne anlama gelir?

1. Alışma, kaynaşma, ünsiyet: “Tütün ile ülfetim yoktur.” 2. Uygun kimselerle güzel bir şekilde görüşüp konuşma, birlikte bulunup ahbaplık etme, ihtilât.

Kaba nobran ne demek?

Türkçe anlamı ile beraber nobran; davranışı kaba, gönül kırıcı ve sert olan anlamına gelmektedir.

Kaba kimlere denir?

Kaba kime denir? 1)(Sıfat)Özensiz, gelişigüzel yapılmış, zevksiz, sakil, ince karşıtı, 2)(Sıfat)Taneleri iri, 3)(Sıfat)Terbiyesiz, görgüsü kıt, nezaketsiz (kimse), ... 6)(Sıfat,Mecaz)Terbiyeye, inceliğe aykırı, çirkin, kötü.