Bebek 4 ayinda neler yapar?

İçindekiler:

  1. Bebek 4 ayinda neler yapar?
  2. 4 aylık bebek ne kadar kilo almalı?
  3. 4 aylik bebek ayda kac gram olmali?
  4. Üç aylık bebekle nasıl oynanır?
  5. Bebeklerin aylık kilo alımı ne kadar olmalı?
  6. 4 ay uyku gerilemesi geçer mi?
  7. 4 aylık bebek kusar mı?

Bebek 4 ayinda neler yapar?

4 Aylık Bebek Neler Yapabilir? Yüksek sesle kahkaha atabilen bebek, çıkardığı seslerin şiddetini de yükseltebilir. Ardışık sesler çıkarabilen bebek, yüzükoyun pozisyondayken kolları üzerinde vücudunu kaldırabilir. Otururken başını dik tutabilir ve elindeki hemen her şeyi ağzına götürür.

4 aylık bebek ne kadar kilo almalı?

4 aylık bebek kilosu kız bebeklerde ortalama 6 kilo, erkek bebeklerde 6,5 kilo iken, 4 aylık bebek boyu kız bebekler için ortalama 61 santim, erkek bebekler için 63 santimdir.

4 aylik bebek ayda kac gram olmali?

4 aylık bir kız çocuğu 4500 gram ile 8000 gram arasında olmalıdır. 4 aylık bir erkek çocuk 4600 gram ile 8250 gram arasında olmalıdır. Bu oranlar ideal ağırlık aralıklarıdır. 4 aylık bebekler kızlarda 6 kg, erkeklerde 6,5 kg iken, 4 aylık bebeklerin ortalama uzunluğu kızlarda 61 cm, erkeklerde 63 cm'dir.

Üç aylık bebekle nasıl oynanır?

Hafif, elle kavranması kolay, yutulamayacak kadar büyük ve sivri köşeleri olmayan oyuncaklar seçin. Bunlara örnek olarak ciltli ve resimli kitaplar, yumuşak bloklar, tahta ve plastik kaşıklar, ölçme kaplarını, peluş oyuncaklar, çıngıraklar, toplar ve öten oyuncakları verebiliriz.

Bebeklerin aylık kilo alımı ne kadar olmalı?

Bebeklerde ilk 6 ay kilo artışı çok önemlidir. Bebeklerin ilk altı ayda alacağı kilo 600 gram ile 1000 gram arasında değişir. 6. aydan sonra bebeklerin büyüme hızı yavaşlar. Bu nedenle bebekler, 6. aydan 12. aya kadar yaklaşık olarak 400 gram ile 600 gram arası kilo alması beklenir.

4 ay uyku gerilemesi geçer mi?

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi 8. ayda, 10. ayda, 18. ayda ve 24. ayda da uyku gerilemesi görülebilir. Ancak bunlar genellikle en fazla bir hafta on gün sürer. Oysa 4. aydaki uyku gerilemesi kalıcıdır.

4 aylık bebek kusar mı?

Bebek büyüdükçe kusma seviyesi de sıklığı da azalır. Bebeğin kilo almasını ve gelişimini engellememesi durumunda 6 aya kadar görülen kusmalar normal olarak kabul edilir.