Boğaz tahrişine hangi bitki iyi gelir?

İçindekiler:

  1. Boğaz tahrişine hangi bitki iyi gelir?
  2. Boğazda tahriş hissi neden olur?
  3. Boğazda yumru hissi ne demek?
  4. Tek taraflı boğaz ağrısı ne iyi gelir?
  5. Yutkunurken boğazım acıyor neden?

Boğaz tahrişine hangi bitki iyi gelir?

Dr. Fatih Günay, limonlu su, ada çayı, yeşil çay, karanfil çayı ve ekinezya çayının boğazdaki tahrişin geçmesine yardımcı olacağını belirterek, "Boğazın yumuşaması için sarımsaklı tavuk çorbası, bal ve pekmez verilebilir." dedi.

Boğazda tahriş hissi neden olur?

Üst solunum yolu enfeksiyonu hastalıkları, akciğer, bronşlar, nefes borusu ve boğazı olumsuz yönde etkiler. Bu hastalıklarda, boğaz ağrısı ve şişlikle birlikte en sık görülen belirtilerden birisi de boğaz yanmasıdır. Enfeksiyon, boğazın tahriş olmasına ve dolayısıyla yanma hissine neden olur.

Boğazda yumru hissi ne demek?

Boğazda yumru veya yabancı bir madde varmış, yutkunmakla gidecekmiş gibi olup gitmiyor hissine globus adı verilir. Bu his çoğunlukla bir şey yemekle veya içmekle hafifler, ancak bir süre sonra tekrar ortaya çıkar. Muayenede çoğunlukla yabancı bir madde veya yumru görülmez.

Tek taraflı boğaz ağrısı ne iyi gelir?

Bol sıvı tüketmek boğazı nemlendirerek ağrıları hafifletebilir. Tuzlu su gargarası yapmak boğaz ağrısını ve buna eşlik eden yutkunma güçlüğü problemini rahatlatabilir. Bal tüketmek mukoza tabakasını kaplayarak geniz akıntısının yol açtığı tek taraflı boğaz ağrısına iyi gelebilir.

Yutkunurken boğazım acıyor neden?

Yutkunurken boğaz acıması Boğazda oluşan acı ve ağrının sebebi virüs ve bakterilerdir. Bu bakteriler ve virüsler 1 hafta içerisinde kendiliğinden geçer. Eğer hastalığınıza dikkat etmezseniz iyileşmekte zorlanabilirsiniz ve boğazlarınız iltihaplanabilir. Bunun sonucunda tahriş, yutkunma zorluğu ve şişme görülür.