4 aylık bebeğin zeka gelişimi için neler yapılmalı?

İçindekiler:

  1. 4 aylık bebeğin zeka gelişimi için neler yapılmalı?
  2. 4 aylık bebekle nasıl oynanır?
  3. 4 aylık bebek neden kusar?
  4. 4 aylık bebeğin uyku düzeni nasıl olmalı?
  5. 4 aylık bebek ek gıda olarak ne yer?
  6. Bebekler ne zaman ayak basar?
  7. 4 ay uyku gerilemesi neden olur?
  8. 8 ay uyku gerilemesi ne kadar sürer?
  9. Bebek çok kusarsa ne yapmalı?

4 aylık bebeğin zeka gelişimi için neler yapılmalı?

4 Aylık Bebeğin Fiziksel Gelişimi Kollarını açar, göğsünde birleştirir ve hareket halindeki el ve kollarını izlemekten keyif alır. Kol altlarından tutulduğunda ayakları sert bir zemine değdiğinde bebek bir süre dik ve desteksiz durabilir, adımlamaya benzer hareketler yaparak bacaklarını hareket ettirir.

4 aylık bebekle nasıl oynanır?

4 aylık bebek ile yapılacak aktiviteler; Size ulaşamayacağı ama görebileceği bir mesafede karşısına siz de yüz üstü uzanın. Bebeğe şarkılar söyleyin, gülün, onu eğlendirin. Bebek size ulaşmak için öne doğru uzanmaya başlayacak, hareket etmeye çalışacak. Bebeği kucağınıza oturttuğunuzda eline oyuncak verin.

4 aylık bebek neden kusar?

Eğer bebeğiniz fışkırır gibi kusuyorsa… Fışkırarak kusmalarda en tipik nedenler; bebeğe çok yemek yedirilmesi,reflü gibi mide problemleri, bebeğin anne karnında amniyos sıvısını fazladan yutması, süt alerjisi, doğumsal metabolik hastalıklar veya pilorstenozuolarak adlandırılan bir tıkanma problemidir.

4 aylık bebeğin uyku düzeni nasıl olmalı?

4 aylık dönemde, geceleri daha uzun; gündüzleri daha kısa uyurlar. 6 aylık periyotta 5-6 saatlik uyku döngüsünde 1-2 kez uyanırlar. Uyandıktan sonra bebeklerin 1/3-1/2'si kendi kendine yeniden dalarlar. Günde toplam yaklaşık 11-14 saat uyurlar ve bu bebeklerin %84'ü tüm gece boyunca uyuyabilir.

4 aylık bebek ek gıda olarak ne yer?

4 aylık bebeğin anne sütü ile beslenmesi gerekir. Fakat anne sütünün yetmediği durumlarda ya da ailenin ek besinlere geçmek istemesi üzerine 4 aylık bebeğe anne sütü devam mamaları verilebilir. Bunun yanı sıra keçi sütü ile yapılan yoğurt, meyve suları ve sebze suları çok az miktarlarla verilebilir.

Bebekler ne zaman ayak basar?

Kemikler, eklemler, kaslar ve tendonlar yeni zorluklar üstlendikçe şekillenmeye ve birleşmeye devam ediyor. Bebekler genellikle; 9-17 ay arasında herhangi bir ayda ilk adımlarını atarlar.

4 ay uyku gerilemesi neden olur?

4 aylık bebeklerde uyku gerilemesinin asıl nedeni, daha önce hem uykunun REM evresinde olan bebeklerin 4. aydan itibaren Non-REM olarak bilinen evreyi de deneyimlemeye başlamasıdır. Bu evreler arasındaki her geçişte, bebeklerin uyanması ve yeniden uykuya dalmakta zorlanması ise bize uyku gerilemesi olarak yansır.

8 ay uyku gerilemesi ne kadar sürer?

Uyku gerilemesi, ortalama 1 hafta içerisinde sonlanır. Ayrıca bunun bebeğinizin sağlıklı gelişiminin bir parçası olduğunu bilmeniz sizi sakinleştirebilir. 🙂 Çünkü uyku gerilemesinin yaşandığı dönemler, bebeğinizin zihinsel ve bedensel gelişimindeki kilometre taşlarıdır.

Bebek çok kusarsa ne yapmalı?

Bu durumda olan bebeği dik pozisyonda tutmak, eğer yatar pozisyonda ise sağ yanına çevirerek başını biraz yükseltmek gerekir. Bir yaşındaki bebekleri kucakta dik pozisyonda tutup başını öne eğmek ve karnına bir miktar destekte bulunmak, kusmuğun akciğere kaçmaması için alınacak bir tedbirdir.