Kaç çeşit seyahat acentası vardır?

İçindekiler:

  1. Kaç çeşit seyahat acentası vardır?
  2. Karşılayıcı acenta kimdir?
  3. Itinerant tur nedir?
  4. Paket tur kavramı nedir?
  5. Rehberli turlar nedir?
  6. Eylemli turist rehberi nedir?
  7. Turizm Rehberliği okuyanlar ne iş yapar?
  8. Turist rehberleri ne kadar kazanıyor 2020?
  9. Turizm Rehberliği hangi puan türü?
  10. Turizm Rehberliği hazırlık var mı?
  11. Turist Rehberliği bölümü kaç yıllık?
  12. Ege Üniversitesi Turizm Rehberliği kaç yıllık?
  13. Turizm işletmeciliği bölümü mezunları ne iş yapar?
  14. Turizm mezunu nerede çalışabilir?

Kaç çeşit seyahat acentası vardır?

Seyahat acentaları gördükleri hizmetlere göre üç grupta toplanırlar: A Grubu Seyahat Acentaları: Tüm seyahat acentalığı hizmetlerini ifa ederler. B Grubu Seyahat Acentaları: Uluslararası kara, deniz ve hava ulaştırma araçları ile (A) grubu seyahat acentalarının düzenleyecekleri turların biletlerini satarlar.

Karşılayıcı acenta kimdir?

Karşılayıcı acente kontenjan dâhilinde ilgili işletmeler ile bağlantıya geçerek rezervasyonları yaptırır ve rezervasyon teyidini alarak ilgili tur operatörüne bildirir. Kontenjan fazlası rezervasyonlar için ise exstra rezervasyon formlarını düzenlenerek ilgili işletmeler ile bağlantıya geçerek rezervasyonları yaptırır.

Itinerant tur nedir?

Itinerant (Circuit) Turlar: Bu tür paket turlar bir yerde sadece birkaç gece kalınarak birçok bölgenin gezilmesiyle gerçekleşen turlardır.

Paket tur kavramı nedir?

Paket tur sözleşmesi: ulaştırma, konaklama ve bunlara yardımcı sayılmayan diğer turistik hizmetlerin en az ikisinin birlikte, her şeyin dahil olduğu fiyatla satılan veya satış taahhüdü yapılan ve hizmeti yirmi dört saatten uzun bir süreyi kapsayan veya gecelik konaklamayı içeren sözleşmelerdir.Paket tur sözleşmesinin ...

Rehberli turlar nedir?

Arter'in ziyarete açık olduğu her gün düzenlenen Rehberli Turlar, katılımcıların yapıtları kendi hayat deneyimleriyle ilişkilendirerek yorumlamalarını teşvik eden bir yaklaşım benimser. Türkçe ve İngilizce rehberli turlar aşağıda belirtilen gün ve saatlerde düzenli olarak verilir.

Eylemli turist rehberi nedir?

Çalışma kartı alan turist rehberleri eylemli turist rehberidir ve mesleği fiilen icra edebilir. (2) Odaya üyelik koşullarını kaybetmiş veya odaya karşı yükümlülüklerini yerine getirmemiş olan turist rehberlerine çalışma kartı verilmez.

Turizm Rehberliği okuyanlar ne iş yapar?

Tur rehberi; seyahat organizasyonlarında gidilecek gezi alanı ile ilgili tura katılanlara eşlik edip, onlara doğru bilgi vermekle yükümlü olan kişiye verilen isimdir. Turist rehberi olarak da bilinir. Uzun ya da kısa yolculuklarda tura katılanlara eşlik eder.

Turist rehberleri ne kadar kazanıyor 2020?

2020 yılında rehber taban ücretleri yüzde 20'nin üzerinde zamlandı. Günlük tur ücretinin taban fiyatı 587 TL oldu.

Turizm Rehberliği hangi puan türü?

Turizm Rehberliği Taban Puanları ve Sıralama 2021
Üniversite AdıBölümPuan Türü
Akdeniz Üniversitesi (Antalya) (Devlet)Turizm Rehberliği (Örgün)DİL
Anadolu Üniversitesi (Eskişehir) (Devlet)Turizm Rehberliği (Örgün)DİL
Ege Üniversitesi (İzmir) (Devlet)Turizm Rehberliği (Örgün)DİL

Turizm Rehberliği hazırlık var mı?

Turizm Rehberliği bölümünün eğitim ve öğretim süresi dört yıl olup, isteğe bağlı hazırlık sınıfı (İngilizce) uygulaması bulunmaktadır. ... Bölüm mezunları aynı zamanda Kültür ve Turizm Bakanlığı, İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri ve Enformasyon Bürolarında, Müze ve Ören yerlerinde de istihdam olanağına sahip olacaklardır.

Turist Rehberliği bölümü kaç yıllık?

Turist Rehberliği bölümünde, 2 yıllık önlisans eğitimi verilmektedir. Öğrencilerin mezun olabilmeleri için 120 AKTS haklarını doldurmaları gerekmektedir.

Ege Üniversitesi Turizm Rehberliği kaç yıllık?

Turizm Rehberliği bölümü 2019 - 2020 eğitim öğretim yılı itibariyle fakülte statüsünde öğrenci alımına başlamıştır. 2009 yılında ilk 4 yıllık mezunlarını veren bölüm Türkiye'de alanında en yüksek puanla öğrenci alan bölümlerdendir.

Turizm işletmeciliği bölümü mezunları ne iş yapar?

Turizm işletmeciliği bölümünün amacı seyahat, yiyecek-içecek, pazarlama, bürolar, kat hizmetleri gibi birçok alanda, üst düzey yetkililer ile diğer çalışanlar arasında köprü oluşturabilecek, mesleki hayatında aldığı görevleri çalıştığı yer için en iyi hale getirebilecek kişileri yetiştirmektir.

Turizm mezunu nerede çalışabilir?

Bu bölüm mezunları kariyerlerine başta turizm sektörü ve konaklama sektörü olmak üzere birçok alanda devam edebilirler. Mevsimlik turizm faaliyetlerinde yer alabilirler. Otellerde, tatil köylerinde, restoranlarda ve dinlenme tesislerinde yönetici olarak çalışabilirler.