Engelli kpss kimler girebilir?

İçindekiler:

  1. Engelli kpss kimler girebilir?
  2. EKPSS 2020 başvuru tarihi ne zaman?
  3. Engelli KPSS tercihleri ne zaman yapılacak?
  4. Engelli KPSS şartları nedir?
  5. E KPSS sınavı ne zaman 2020?
  6. Ekpss de yaş sınırı var mı?
  7. Ekpss tercih kılavuzu ne zaman yayınlanacak?
  8. Ekpss zihinsel engelli sınavına kimler girebilir?
  9. Engelli KPSS hangi meslekler var?
  10. Ekpss sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?
  11. Ekpss atanmak için kaç puan almak gerekir?
  12. Ekpss nasil bir sinav?

Engelli kpss kimler girebilir?

Ortaokul, lise, lisans, yüksek lisans eğitim seviyesine sahip olan ve @ engeli olan bireyler giriş yapabilmektedir. ÖSYM üzerinden gerçekleştirilmekte olan bir sınavdır. Giriş aşaması içinde engeli olan bireylerin, engellerinin sağlık kurumları tarafından raporlanması ve tespiti gerekmektedir.

EKPSS 2020 başvuru tarihi ne zaman?

Adaylar başvurularını, ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden 7 Ekim 2020 mesai saati bitimine kadar veya ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (https://ais.osym.gov.tr) ile ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından 7 Ekim 2020 saat 23.59'a kadar yapabilecek.

Engelli KPSS tercihleri ne zaman yapılacak?

EKPSS tercihlerinin 13-19 Ocak tarihleri arasında gerçekleşmesi sebebiyle adayların, bugün ve yarın gün içerisinde tercih işlemlerini gerçekleştirmesi gerekiyor. Tercih işlemleri, tarihinde saat 23.59'da sona erecek. Tercih işlemleri, https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C.

Engelli KPSS şartları nedir?

EKPSS/kuraya en az @ ve üzerinde engelli olanlar başvurabileceklerdir. Sağlık kurulu raporlarında @'tan daha az engelli olduğu belirtilen adaylar EKPSS ve kuraya başvuramazlar. ... Birden fazla öğrenim düzeyinden mezun olan adaylar mezun oldukları en üst düzeyden EKPSS'ye başvurmak zorundadır.

E KPSS sınavı ne zaman 2020?

İşte detaylar... 15 Kasım Pazar günü saat 10:15'te merkezi olarak düzenlenen Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) 2020 için adaylar sonuçların açıklanmasını büyük bir heyecanla bekliyor.

Ekpss de yaş sınırı var mı?

(3) Kamu kurum ve kuruluşları, ilgili mevzuatında yer alan özel hükümler haricinde, yerleştirme yapılmasını talep edecekleri kadrolar için üst yaş sınırı tespit edemez.

Ekpss tercih kılavuzu ne zaman yayınlanacak?

Sınava giren adaylar, 2021-EKPSS/Kura ile Engelli Kamu Personeli Yerleştirme Tercih Kılavuzu'na bugün saat 10.00'dan itibaren https://ais.osym.gov.tr bağlantısından erişebilecek.

Ekpss zihinsel engelli sınavına kimler girebilir?

Doğuştan veya sonraki yaşantısında, bedensel, ruhsal, duyusal, zihinsel ve sosyal yetenekleri bağlamında bulunan engel oranının en az yüzde kırk düzeyinde çalışabilir durumda olan bireyler, bu sınava girebilmektedir. Aynı zamanda sınava giriş için Sağlık Kurulu raporu ile belgeleme de şart olmaktadır.

Engelli KPSS hangi meslekler var?

Bu unvanlardan bazıları ambar memuru, avukat, bakteriyolog, bilgisayar işletmeni, çocuk gelişimcisi, dağıtıcı, diyetisyen, ebe, fizyoterapist, imam-hatip, istatistikçi, kimyager, laborant, memur, mimar, muhasebeci, mühendis, programcı, psikolog, sekreter, sosyal çalışmacı, hizmetli kadro unvanlarıdır.

Ekpss sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

EKPSS: Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı Adaylar, yerleştirme sonuçlarına tarihinde saat 15.05'ten itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebileceklerdir.

Ekpss atanmak için kaç puan almak gerekir?

Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda en düşük 60 puan alan adayların memurluk için başvuru şartlarında puan şartını tamamlamış oluyor. Bu arada KPSS puanı her kuruma göre değişebiliyor. En az 60 puan alanlar atanamıyor.

Ekpss nasil bir sinav?

"Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik” ile buna bağlı olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) arasında yapılan “Protokol” hükümlerine göre ÖSYM ...