Spiral kilo aldırır mı?

İçindekiler:

  1. Spiral kilo aldırır mı?
  2. Spiral takıldıktan sonra neler olur?
  3. Hormonlu spiral kilo yaparmi nedir?
  4. Spiral hangisi daha iyi?
  5. Spiral takıldıktan sonra nelere dikkat edilmeli?
  6. Spiral takıldıktan sonra kanama ne kadar devam eder?
  7. Hormonlu spiral cinsel istek artırır mı?
  8. Spiral kayması elle anlaşılır mı?
  9. Spiral kaymasi kasik agrisi yapar mi?

Spiral kilo aldırır mı?

Sevgili okuyucumuz, hormonlu spiral kullanımının kilo artışına yol açtığına dair kesinlikle bilimsel bir açıklama yoktur.

Spiral takıldıktan sonra neler olur?

Hormonlu spiral takıldıktan sonra vücut spirale alışana kadar ilk 3 – 6 ayda adet biraz düzensiz olabilir, az da olsa adet kanaması öncekine göre biraz fazla da olabilir, hafif ara kanama meydana gelebilir.

Hormonlu spiral kilo yaparmi nedir?

Hormonlu spirallerin düzenli kullanımının, kilo üzerinde olumlu ya da olumsuz bir etkisi bulunmaz. Ancak bazı kişilerin hormonal dengesine bağlı olarak nadir de olsa kilo aldırdığı bilinir.

Spiral hangisi daha iyi?

Hormonlu spiralin koruyucu etkisi , bakırlı spiralden fazladır . Bakırlı spiral ile % 3-5 gebelik oluşabilir. Bunun en önemli nedeni de yerinde olmayan kaymış spirallerdir. Hormonlu spiralin koruyuculuğu % 100 e yakındır.

Spiral takıldıktan sonra nelere dikkat edilmeli?

-Kişisel hijyene dikkat edilmelidir. -İlk aylarda ağır yük kaldırma, ıkınma ve aşırı öksürük gibi durumlardan sakınılmalıdır. -Spiral takıldıktan sonra proflaktik antibiotik kullanılması gerekmez. -Yılda en az bir kere jinekolojik muayene olunmalı ve spiralin durumu ile ilgili bilgi alınmalıdır.

Spiral takıldıktan sonra kanama ne kadar devam eder?

Ancak bu ağrı çok şiddetli olmamakla birlikte uzun sürmemektedir. Aynı zamanda işlem sırasında ufak bir kanamanız olabilir. Bu kanama birkaç gün içerisinde geçecektir.

Hormonlu spiral cinsel istek artırır mı?

Spiral isteksizliğe neden olmaz - Opr.

Spiral kayması elle anlaşılır mı?

Fakat bazı durumlarda kişinin fark edebileceği herhangi bir belirti olmayabilir. Yapılan jinekolojik muayene ile spiralin rahim ağzına ya da vajinaya doğru kaydığı görülebilmektedir. Ayrıca ultrason ile spiral kayması kolay bir şekilde tespit edilir.

Spiral kaymasi kasik agrisi yapar mi?

Spiralin çok tipik yan etkileri yoktur. Bazı kadınlarda spiral takıldıktan sonra hafif bir kasık ağrısı meydana gelebilir. Bu kasık ağrısı bir iki ay içerisinde kendiliğinden geçer.