Hasbihal etmek ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Hasbihal etmek ne demek TDK?
  2. Hasbihal nedir tanımı?
  3. Eski dilde sohbet etmek ne demek?
  4. Karşılıklı konuşmak sohbet etmek ne demek?
  5. Hasbihal hangi dil?
  6. Bilahare ne demek TDK?
  7. Osmanlıca güzel sohbet ne demek?
  8. Osmanlıca sohbet muhabbet ne demek?
  9. Karşılıklı sohbet nedir?
  10. Bilahare ne demek cümle içinde?
  11. Ağız kavgası yapmak ne demek?
  12. Teferruat ne demek anlamı nedir?
  13. Müzakerede bulunmak ne demek?

Hasbihal etmek ne demek TDK?

TDK'ya Göre Hasbihal Etmek Ne Anlama Gelir? Türk Dil Kurumu sözlüğünde hasbihal etmenin anlamı; “söyleşmek, karşılıklı konuşmak, sohbet etmek” olarak açıklanıyor.

Hasbihal nedir tanımı?

TDK üzerinden bakıldığı zaman hasbihal kelimesinin anlamı olarak, 'Sohbet etmek, karşılıklı konuşmak ve söyleşmek' ifadeleri öne çıkmaktadır. ...

Eski dilde sohbet etmek ne demek?

musahebe. Görüşmek, sohbet etmek.

Karşılıklı konuşmak sohbet etmek ne demek?

TDK üzerinden bakıldığı zaman hasbihal kelimesinin anlamı olarak, 'Sohbet etmek, karşılıklı konuşmak ve söyleşmek' ifadeleri öne çıkmaktadır. Genelde iki insanın ya da daha fazla kişinin bir araya gelerek gerçekleştirdiği güzel sohbetler için kullanılan bir sözcüktür.

Hasbihal hangi dil?

Arapça kökenli bir kelime olarak öne çıkan hasbihal kelimesi, günümüzde hala Türkçede bazı zamanlar kullanılmaktadır.

Bilahare ne demek TDK?

Türk Dil Kurumu üzerinden bakıldığı vakit bilahare kelimesi, 'Sonra, daha sonra, sonraları ve sonradan' anlamlarına sahiptir.

Osmanlıca güzel sohbet ne demek?

muhavere-i latife / muhâvere-i lâtife. Karşılıklı olarak yapılan güzel ve nükteli bir sohbet.

Osmanlıca sohbet muhabbet ne demek?

muhabbet, arapça "sevgi" anlamına gelen hubb sözünden gelmektedir. bu hubb sözünden, "dost, sevgili" anlamlarından habib kelimesi türemiştir. aynı zamanda "sevilen" anlamında "mahbûb" sözü de öyle. aslen mahabbet olan kelime osmanlıca dil bilgisinde mimli masdar türünde bir kelimedir ve bu hubb kelimesinden gelir.

Karşılıklı sohbet nedir?

Konuşma, görüşme, birlikte oturup söyleşme. Makalelerin bir konuşma havası içinde daha senli benli olarak yazılan tarzına Söyleşi (Sohbet) denir. ... * Kompozisyon türü olarak söyleşi; makale plânıyla, fakat bir karşılıklı konuşma havası içinde yazılan yazılardır.

Bilahare ne demek cümle içinde?

Anlamı (eş anlamlısı): "Sonra, sonradan, daha sonra, sonraları." Cümle içinde kullanımı; "İşim bitsin bilahare yanına uğrarım."

Ağız kavgası yapmak ne demek?

Rüya sırasında ağız dalaşları etmek ve ağız kavgalarına girmek, kafaya takılan konulara ve anlatılamayan konulara işarettir. Rüya içinde bambaşka insanlarla birlikte ağız kavgalarına girmek gibi durumlar, anlatılacak ya da haklı olunan durumlara karşı susulduğu anlamı oluşturur.

Teferruat ne demek anlamı nedir?

Asıl şeyden ayrı bir eşya özelliği taşınmasına rağmen asıl şey ile ekonomik bir bağı bulunan duruma teferruat adı verilir. Teferruat sadece menkullerin yani taşınabilir eşyaların konusudur.

Müzakerede bulunmak ne demek?

Müzakere etmek ne demek TDK? a. (müza:kere) 1. Bir konuyla ilgili fikir alışverişinde bulunma, oylaşma: “Cumhuriyet ilanına karar vermek için Ankara'da bulunan bütün arkadaşlarımı davete ve onlarla müzakere ve münakaşaya asla lüzum ve ihtiyaç görmedim.” -Atatürk. 2.